Tidig serieledning för IFK Malmö

IFK Kristianstad borta är en av säsongens absolut svåraste uppgifter. Det var dock inget som hindrade IFK Malmö från att ta sin andra seger av två möjliga i Söderettan. Efter en gedigen insats så vann "di gule" matchen med 27-23 (11-8).

På det stora hela var det en stabil insats av våra grabbar, och frånsett en kort period i början av andra halvlek hade vi fullständig kontroll över händelserna på plan.

För att exemplifiera detta så valde vi att dela in matchen i sex tiominutersperioder och dessa såg ut som följer: 3-2, 5-3, 3-3, 3-7, 7-4, 6-4. Som synes så var det mellan 31-40:e minuten som vi hade en liten downperiod.

Men för att ta det från början så inledde vi mycket fokuserat i försvarsarbetet, medan vi kanske saknade lite skärpa i anfallsspelet. Åtta insläppta i första halvlek är naturligtvis väldigt bra, medan jag nog tycker att vi borde ha gjort några fler baljor framåt.

I inledningen på andra halvlek så drog vi på oss några utvisningar och fick tillfälligtvis lite oordning i defensiven, ett scenario som vi faktiskt kände igen från premiärmatchen hemma mot IFK Karlskrona.

Men precis som mot Karlskrona så tog vi oss samman ganska omgående efter att vi blivit fullt manskap igen, och det kändes även denna gång lugnt på sluttampen.

Överlag gjorde alla grabbarna en bra insats, men allra bäst denna gång var vår norske gutt Trond Förde Eriksen som med sin spelintelligens stundtals skojade friskt med Kristianstadförsvaret. Dessutom gjorde han en mycket bra defensiv insats.

Starka insatser också av Klas Hermansson, Jonas Jensen och Kalle Sjödin.

Dessutom måste jag få nämna Daniel Hedlunds försvarsinsats. Jag var ganska övertygad att "Hedis" skulle tugga i sig Kristianstads högernior till lunch, och det var precis vad som skedde.

Lysande försvarsspel helt enkelt, hela tiden tuff och lagom elak och fyra utvisningsminuter är också det precis som det skall vara.

Till sist måste också Niclas Ljungqvist få ett omnämnande. Han kom i det närmaste direkt från sjuksängen och fick ett ganska stort ansvar då Marius Vargalui inte hade någon av sina allra bästa dagar, och gjorde det på ett bra sätt vilket inte minst hans fem mål vittnar om.

Vi har nu fått en mycket bra start på serien och efter två omgångar har redan alla lag, förutom då IFK Malmö, tappat poäng, vilket ju innebär en tidig, men dock, serieledning.

För att stanna kvar på högsta pinnen måste vi i nästa omgång övervinna ytterligare ett svårt hinder. Det handlar nämligen om en ny svår bortamatch och denna gång är det Hästö IF som står på menyn.

Hoppas att "Hedis", och resten av grabbarna också naturligtvis, är fortsatt hungriga.

Text: Tommy Thysell

Hometeam: IFK KRISTIANSTAD
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 8-11
Scorefull: 23-27
Arena: Kristianstad Idrottshall
Crowd: 711
Referee: Mattias Jansson, Göteborg, Christian Sandblom, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Filip Karlsson 3, Ola Olsson
Home sent of: Filip Karlsson
Homempv: Christian Sandberg
Awaympv: Trond Förde Eriksen
Hometeam Squad: Ted Hermansson
Adam Nuono

Mattias Jönsson
Ola Olsson
Andreas Haas
Pär Karlsson
Andreas Andersson
Filip Karlsson
Tobias Fredriksson
Martin Hermansson
Christian Sandberg
Johan Jepson
Johan Persson
Christoffer Björklund
Hometeam Sub: Christian Sandberg 5
Johan Jepson 4
Martin Hermansson 4
Filip Karlsson 3
Tobias Fredriksson 3
Johan Persson 2
Ola Olsson
Pär Karlsson
Awayteam Squad: Klas Hermansson
Fredrik Olofsson

Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Ken Persson
Awayteam Sub: Jonas Jensen 7 (4)
Trond Förde Eriksen 6
Kalle Sjödin 5
Niclas Ljungqvist 5
Marius Vargalui 2
Daniel Hedlund
Johnni Pedersen