Avspark: IFK Malmö – Lunds BK

På lördag den 23 september klockan 15:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Lunds BK i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Nezir Mehmeti, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Joakim Persson, Blerim Mullici, Martin Abrahamsson, Azeem Razwan, Fisnik Alaj, Jeton Krasniqi, Ali Jasim, Daniel Jovanovic, Nana Piesie.

Lunds BK: Fredrik Aronsson, Daniel Svensson – Martin Rudolfsson, Markus Thulin, Pontus Jarnlo, Marcus Winqvist, Henrik Danielsson, Johan Blomberg, Tobias Nilsson, Fredrik Karlsson, Jesper Rendin, Christian Nnaji, Tim Strömberg, Robin Oddmo, Tomas Martinsson, Tom Hansson.

AKTUELLT

IFK Malmö: Den enda skillnaden jämfört med matchen mot Karlskrona AIF är att innermittfältaren Michal Aksamit är tillbaka efter avstängning. Då det endast var fyra avbytare sist så har heller ingen fått lämna 16-mannatruppen.

Lunds BK:

TRÄNARNA TYCKER

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Vi har haft oerhört jämna matcher mot Lunds BK i några års tid och även om de inte har med seriesegern att göra så vet jag att de kommer att sälja sig väldigt dyrt.

Men det är fortfarande vi som har hemmaplan och vi har inte förlorat en enda match på Malmö IP under året och därför kommer vi att gå ut på planen med ett mycket stort självförtroende när matchen startar på lördag.

Jack Jensen, huvudtränare i Lunds BK: Jag tror att vi kommer att styra spelet precis som vi brukar, medan IFK Malmö kommer att göra det som de är bra på, det vill säga försvara sig och sedan lita på att någon individuell prestation ska avgöra.

På den senaste träningen var vi 24 spelare och även spelmässigt har det sett bra ut den sista tiden. Undantaget då mot Påarp, men det berodde mer på att killarna inte var riktigt fokuserade och redan tänkte på lördagens match.