Avspark: Gantofta IF – IFK Malmö

På lördag den 30 september klockan 14:00 är det avspark mellan Gantofta IF och IFK Malmö i division 2 Södra Götaland. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Gantofta IF: Otto Martler – Markus Wigström, Mattias Sonesson, David Johnsson, Fredrik Karoliussen, Pelle Mattsson, Linus Bjärbo, Reda Chahrour, Peter Stålhammar, Erik Thorén, Johan Stålhammar, Kalle Söderström, Björn Hyllén, Jörgen Eriksson, David Ianos, Mattias Johansson.

IFK Malmö: Nezir Mehmeti, Magnus Ringdahl – Robert Kjellin, Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Joakim Persson, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Azeem Razwan, Gamal Bin Saaid, Ali Jasim, Alexander Nunez, Nana Piesie.

AKTUELLT

Gantofta IF: Ett stort avbräck för bottenkrigande Gantofta IF är att innermittfältaren Fredrik Wittfjord är avstängd i lördagens match mot IFK Malmö. Detta efter att ha blivit utvisad i onsdagens hängmatch borta mot Karlskrona AIF.

IFK Malmö: Glädjande är det att Alexander Nunez (ljumsken) och Zoran Jovanovic (knäet) är tillbaka efter sina skador. Så sent som för drygt två veckor sedan fick Zoran beskedet att det var slutspelet för i år, men rehabiliteringen har gått över förväntan.

Två avstängningar och en skada stör dock. Fisnik Alaj drabbades av sin tredje varning mot Lunds BK, medan Blerim Mullici får stå över på grund av en missad avstängning i en U-lagsmatch mot Arlövs BI. Dessutom har Jeton Krasniqi sträckt till ledbandet.

TRÄNARNA TYCKER

Jan Gullberg, huvudtränare i Gantofta IF: Det blir såklart mycket tufft för vår del. En tabell ljuger ju som bekant aldrig och IFK Malmö tillhör de absolut bästa lagen i serien, så normalt ska vi inte ha en chans på lördag.

Även om det är toppen mot botten som möts så tänker vi dock definitivt inte ge upp på förhand. Vi behöver minst fyra poäng till för att slippa kval så en överraskande vinst mot IFK Malmö skulle vara mer än välkommen.

Anders Grimberg, huvudtränare i IFK Malmö: Vi måste vara väldigt disciplinerade och det gäller att vi inte tar ut någonting i förskott. Jag räknar nämligen med att Gantofta kommer att göra sitt yttersta för att försöka rädda kontraktet.

Samtidigt har vi en serieseger att kämpa för, så det blir två lag som kommer att arbeta oerhört hårt i 90 minuter och vi kommer att behöva jobba ända in över mållinjen för att det ska kunna gå vägen.