…men firandet får vänta

Då IFK Malmö efter tre tuffa år äntligen vann en serie så valde spelare och ledare att fira med sina respektive. Först om en vecka – efter matchen mot Påarp – är det dags för den officiella segerfesten.

Efter att bussen anlänt Malmö Stadion vid 17-tiden på lördagseftermiddagen så väntade det obligatoriska champagnesprutet. Men därefter skiljdes man åt för att fira avancemanget var för sig.

– Min bror (läs Thomas) hade tänkt bjuda hela gänget på varsin pilsner nere på Sir Tobys, men det sket sig då de var för få som inte var upptagna på annat håll, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Han hade vid tidpunkten för segerintervjun precis hunnit lägga sig tillrätta i badet tillsammans med en iskall öl. Ett bad som han var så illa tvungen att ta efter att ha blivit dränkt i champagne.

– Ja, det blev faktiskt ganska blött nere på Stadion, skrattade Anders Grimberg. Men det är alltid skönt att ta sig ett bad och efter en sådan här härlig dag så kan man ju också ta med sig en pilsner.

En match återstår för IFK Malmö i division 2 Södra Götaland. Nästa lördag ska man möta Påarps GIF på bortaplan. Och efter den matchen är det tänkt att det ska firas rejält på en restaurang i centrala Malmö.

– Så fort vi ankommit till Malmö så ska vi tydligen till en restaurang på Stortorget där vi ska äta och dricka gott. Och då har vi förhoppningsvis ytterligare en anledning att fira, för inte tänker vi ligga på latsidan mot Påarp.