Nilsson: Detta fixar vi!

Först vill jag gratulera IFK Trelleborg till seriesegern. Min inställning är att det lag som ligger i topp när serien är slutspelad är det bästa laget.

När IFK Malmö började samarbetet med Håkanstorp med Mats Malm som tränare och vi skissade på fotbollsåret som låg framför oss så hade vi två krav, eller åtminstone önskemål från båda klubbarnas styrelser.

"Att klara Håkanstorp kvar i division 2 och att IFK skulle vinna division 4."

Vi lyckades inte med någon av dessa målsättningar men i nuläget finns ingen anledning att gå in på varför, utan vi väljer att titta framåt och kommande extrachans för IFK genom det kval som ligger framför oss.

IFK Malmö spelar sin första kvalmatch på söndag den 8 oktober klockan 14:00 på bortaplan mot Eskilsminne IF och söndagen den 15 oktober klockan 14:00 möter vi Vittsjö DFK i Malmö.

Var inne och tittade på vad jag skrev förra året inför kvalet och skulle kunna kopiera detta även i år.

Tycker ändå att vi har ett starkare och jämnare lag i år och eftersom både Mats och jag har för avsikt att sluta efter denna säsong i våra respektive klubbar så tänker vi kämpa för att våra två sista matcher ska bli " grädden på moset "…

Vi kommer att vara laddade och våra motståndare måste vara bra för att besegra oss. Vi har vunnit åtta raka matcher och spelat jättebra fotboll, så varför ska jag inte sticka ut hakan och säga att detta fixar vi.

Hoppas att alla våra trogna supportrar ställer upp!
Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö