IFK Malmö behövde inte förta sig

Det gick mycket enkelt för IFK Malmö i onsdagens bortamatch mot annars pigga division 1-nykomlingen Skurups HB. Faktumet att det var en "måstematch" störde inte "gulingarna" som efter fantastiska 14-4 i paus drog ner på tempot och vann med 28-18.

Återresan till Malmö blev därför, med undantag för Malmökillarna i Skurup samt den före detta Sydsvenska Dagbladet-journalisten och inbitne Skurupsupportern Magnus Månsson förstås, en ytterst behaglig biltur.

Matchen var slut redan efter tio minuter då vi ledde med 7-0. Målsättningen, eller rättare sagt de medresande supportrarnas förhoppning, var sedan att hålla nollan längre än vad vi gjorde mot Alstermo förra säsongen.

Men med detta lyckades vi inte. Skurup lyckades pilla in sitt första mål bakom Klas Hermansson efter 14:49, det betydde 1-9, medan nollan hölls i 16:42 mot Alstermo.

Det var ett skärpt och koncentrerat IFK Malmö som tog sig an uppgiften, och det var en match som bara inte fick förloras.

Men den lilla oro som fanns innan matchen var snart som bortblåst och Skurup kom absolut ingenstans mot vårt 3-2-1-försvar, och de bollar som slank igenom fångades med en viss elegans av Klas Hermansson.

Andra halvlek blev sedan mer eller mindre av korpklass, men så blir det ju nästan alltid när en match är avgjord på ett så tidigt skede, och om det inte varit nästan tropisk värme i hallen, hade det nog inte synts till några svettdroppar på våra killar.

Skönt tycker vi att det blev en enkel seger och att vi i det närmaste kunde vila oss till de två poängen.

Även Skurup har ju tvingats slita hårt på sitt material, och jag gissar att deras match på söndag mot Kungälv redan fanns i deras tankar, även om jag nog tycker att de vek ner sig lite väl enkelt.

Rickard Roos var tillbaka i laget. Han testades fullt ut på tisdagsträningen och hans knä höll.

Han fick dock sitta kvar på bänken hela matchen, och det var naturligtvis klokt av lagledningen att inte sätta in Rickard när det nu inte behövdes, utan låta honom vila ytterligare några dagar.

Även Daniel Thysell som fick en smäll på ryggen mot O/V matchades ytterst sparsamt.

Spelarkritik då? Nja, men Klas Hermansson, som fick pris som matchens lirare, skall naturligtvis nämnas och så även Daniel Hedlund, framförallt för hans första halvlek, och för att han lyckades med att INTE bli utvisad.

Noterbart också att Joe Ngo fick göra sin debut i division 1-sammanhang, då han fick några minuters speltid i slutet av matchen.

Nu blir det bad, bastu och lite avslappning i morgon för grabbarna, och sedan ses vi igen på söndag då vi möter IK Cyrus T/S i Baltiska Hallen med avkast klockan 16:15.

Text: Tommy Thysell

Hometeam: SKURUPS HB
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 4-14
Scorefull: 18-28
Arena: Skurupshallen
Crowd: 270
Referee: Patrik Nilsson, Malmö, Martin Hansson, Malmö
Goal: –
Homewarning: Tobias Pettersson 2, Daniel Lind, Niklas Strandell
Home sent of: –
Homempv: Niklas Strandell
Awaympv: Klas Hermansson
Hometeam Squad: Per Andersson
Petter Rankell

Andreas Agerborn
Tony Persson
Jacob Lundborg
Patrik Nilsson
Erik Hagelin
Jesper Andersson
Andreas Andersson
Henrik Andersson
Dennis Persson
Daniel Lind
Niklas Strandell
Tobias Pettersson
Hometeam Sub: Daniel Lind 4
Erik Hagelin 4 (3)
Niklas Strandell 4
Henrik Andersson 2
Tobias Pettersson 2
Andreas Andersson
Jesper Andersson
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Joe Ngo
Awayteam Sub: Marius Vargalui 7
Daniel Hedlund 6 (2)
Kalle Sjödin 5
Jimmy Östling 2
Johnni Pedersen 2
Jonas Jensen 2
Trond Förde Eriksen 2
Fredrik Koos
Niclas Ljungqvist