Många felbeslut av IFK Malmö

Det som såg väldigt bra ut efter 20 spelade minuter och ledning med 12-8 blev till slut en förlust med minsta möjliga marginal, 27-28. IFK Malmö hade inte marginalerna på sida, men fattade samtidigt många egna felaktiga beslut i matchavgörande lägen.

Matchavslutet blev oerhört dramatiskt då "gulingarna" kvitterade till 27-27 samtidigt som O/V Helsingborg fick en match utvisad med drygt en minut kvar av matchen.

Tyvärr drog man omedelbart på sig en egen utvisning som snabbt följdes av ytterligare en och ett numerärt överläge blev snabbt underläge som O/V sedermera utnyttjade och avgjorde matchen.

IFK Malmö började matchen mycket bra och fick O/V till att ta avslut som passade IFK:s för dagen lysande målvakt, Klas Hermansson.

Trots att man tidigt drog på sig mycket utvisningar kunde man koppla ett grepp på O/V Helsingborg som hade svårt att freda sig mot det kontringsspel som Johnni Pedersen iscensatte gång på gång.

Vid ställningen 12-8 så hade IFK ett flertal chanser att dryga ut ledningen med ytterligare något mål, men missade pass och avslut avlöste varandra i parti och minut och i princip bjöd man själv in O/V i matchen och trots en bra halvlek var ledningen i paus endast 13-12.

IFK gjorde andra halvleks första mål men sedan visade O/V att man lärt läxan från första halvlek. Man satte press på IFK med ideliga snabba avkast och kontringar samtidigt som man började söka sexmetersavslut med framgång i sitt uppställda anfallsspel.

Från ställningen 17-17 drog O/V ifrån sakta men säkert och skaffade sig en ledning med fem bollar vid 20-25, en bit in i andra halvlek.

När det såg som mörkast ut visade IFK Malmö återigen en härlig moral. Försvars- och målvaktsspelet började återigen fungera och vips var man ifatt O/V målmässigt då Daniel Hedlund piskade in 25-25.

Tyvärr orkade man sedan inte ta sig förbi i målprotokollet och sätta rejäl press på O/V som var piskade att vinna matchen efter klubbens olyckliga poängavdrag.

I ärlighetens namn hade nog ett oavgjort resultat bättre speglat matchbilden men O/V ska hedras då man totalt sett gjorde mindre enkla misstag än IFK Malmö.

Vilket kan bero på att man har en riktigt bred trupp med division 1-mått mätt. Något som bland annat visades i att en spelare som Jonas Busk matchades sparsamt under hela matchen.

Serien är inne i ett tufft skede och efter bara en vilodag väntar en ny match för IFK Malmö mot nykomlingen och den hittills mest positiva överraskningen, Skurups HB. En oerhört viktig match inför fortsättningen av Söderettan.

Text: Anders Hellberg

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: O/V HELSINGBORG HK
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-12
Scorefull: 27-28
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 307
Referee: Jan Johansson, Göteborg, Stefan Axell, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund 2, Jimmy Östling 2, Marius Vargalui 2, Johnni Pedersen, Jonas Jensen, Niclas Ljungqvist
Home sent of: –
Homempv: Klas Hermansson
Awaympv: Christoffer Hernius
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Ken Persson
Hometeam Sub: Daniel Hedlund 6 (3)
Kalle Sjödin 5
Johnni Pedersen 4
Jonas Jensen 4 (3)
Marius Vargalui 3
Trond Förde Eriksen 3
Daniel Thysell
Jimmy Östling
Awayteam Squad: Christoffer Hernius
Martin Sjöholm

Thomas Håkansson
Zoran Buzdika
Fredrik Brokopp
Lars Eklöv
Jonas Busk
Fredrik Borgström
Christoffer Persson
Per-Erik Pettersson
Omar Asmi
Fredrik Ljunggren
Johan Green
Andreas Thynell
Awayteam Sub: Zoran Buzdika 7
Andreas Thynell 4
Lars Eklöv 4 (2)
Omar Asmi 3
Per-Erik Pettersson 3
Christoffer Persson 2
Johan Green 2
Thomas Håkansson 2
Jonas Busk