Champagne och tränardusch i Påarp

Det gick livat till efter seriesegrande IFK Malmös avslutningsmatch borta mot Påarps GIF med både champagnesprut och tränardusch. Men på planen var det tämligen avslaget och "gulingarna" fick nöja sig med 1-1 (1-1) mot jumbon.

Direkt efter slutsignalen plockades magnumbuteljerna fram. Först att korka upp en flaska var ordföranden Göran Åkerman som såg till att samtliga spelare och ledare fick sin beskärda del av kakan, förlåt champagnen.

– Någon vidare bra match var det inte, men annars har laget gjort en mycket bra säsong och nu ska det firas rejält ikväll (läs lördag) på Lilla Torg, sade Göran Åkerman strax efter slutsignalen, till ifkmalmo.com.

Mitt bland all champagnen och jublandet lyckades också Bildbyråns Avdo Bilkanovic ta en spontan lagbild på seriesegrarna för ifkmalmo.coms räkning. Sedan bar det av till omklädningsrummet för duschning av tränarna Anders Grimberg och Mikael Svensson.

Före duschandet hann dock Anders Grimberg med ett kort snack med hemsidan.
– Det var en noll och intetsägande match. Som fotbollsmatch var det ett direkt uruselt spel och med tanke på målchanserna kunde det mycket väl ha slutat 6-6.

Under intervjun satte den trogne "gulingen", tillika speakern Bengt Jönsson igång med den traditionella kampsången "Bättre och bättre dag för dag" som Anders Grimberg därmed, tråkigt nog, missade.

Men han kan säkert få räkna med att få höra den och annan gång under kvällens firande.
– Det har varit ett underbart fotbollsår och det var skönt att vi trots allt inte fick avsluta med en förlust. En enda förlust på 22 seriematcher är ju ett direkt lysande facit.

Långt borta var det nämligen inte att Påarp skrällt och gett IFK Malmö säsongens blott andra förlust. Men Magnus Ringdahl i IFK-målet var omutlig i den andra halvleken och stod för flera högklassiga räddningar.

Nu var dock "gulingarna" minst lika nära ett segermål.

 • Nana Piesie hade två frilägen. Först sköt han rakt på PGIF-målvakten Roger Wilhelmsson och andra gången valde han att försöka lyfta bollen över målvakten istället för att avsluta med en enkel bredsida.
 • Blerim Mullici stod för matchens prestation då han först dribblade av fyra man och var helt fri med målvakten. Wilhelmsson var dock helt med på noterna och avvärjde med en strålande fotparad.
 • Martin Abrahamsson var fri i slutminuterna, men förstod inte vilket bra läge han hade och fick aldrig någon ordning på avslutet.

  Det var Påarps GIF som tog ledningen redan i den 14:e minuten. Försvaret stod och sov, vilket gav anfallaren Nicklas Dahlgren fritt spelrum att placera in bollen bakom Magnus Ringdahl, som var något skymd av solen.

  Sedan tog IFK Malmö hand om matchen och tio minuter före pausvilan var det dags för kvitteringen. Efter en frispark från 25 meter av Blerim Mullici så kunde Nana Piesie hålla sig framme i röran framför mål och slå in 1-1.

  Få var det i "di gule" som var värda överbetyg. Men målvakten Magnus Ringdahl var det som sagt, liksom Blerim Mullici som vikarierade på högerbacken för magsjuke Ali Jasim, samt lagkaptenen Martin Abrahamsson.

  Hometeam: PÅARPS GIF
  Hometeam form: 4-5-1
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-3-3
  Scorehalf: 1-1
  Scorefull: 1-1
  Arena: Medevi IP
  Crowd: 111
  Referee: Alexander Bergström, Hanaskog, Mesud Kahrmanovic, Tyringe, Patrik Hederström, Helsingborg
  Goal: 1-0 (14) Nicklas Dahlgren, 1-1 (35) Nana Piesie
  Homewarning: Fredrik Persson, Igor Antolovic
  Home sent of: –
  Homempv: Nicklas Dahlgren
  Awaympv: Magnus Ringdahl
  Hometeam Squad: Roger Wilhelmsson

  Fredrik Persson
  Johan Svensson
  Peter Sjölin
  Igor Antolovic

  Stefan Rasmsten
  Tarik Barny
  Niclas Holmström
  Ilias Nikolaidis
  Björn Larsson

  Nicklas Dahlgren
  Hometeam Sub: Almir Selimovic (Stefan Ramsten 69)
  Tobias Skoog (Tarik Barny 69)
  Arben Dashaj (Niclas Holmström 83)
  Conny Stålhammar
  Mats Persson (målvakt)
  Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

  Blerim Mullici
  Philip Brandgård
  Jörgen Svensson
  Gamal Bin Saaid

  Michal Aksamit
  Robert Kjellin
  Alexander Nunez

  Nana Piesie
  Zoran Jovanovic
  Martin Abrahamsson
  Awayteam Sub: Fisnik Alaj (Zoran Jovanovic 56)
  Azeem Razwan (Michal Aksamit 70)
  Ali Jasim
  Nezir Mehmeti (målvakt)