Ingen kvallycka för IFK Malmö

Efter mardrömsstarten med 0-2 redan efter 13 minuter så lyckades aldrig IFK Malmö resa sig i den första kvalmatchen till division 3. Att Eskilsminne IF fick sin målvakt utvisad redan efter 21 minuter hjälpte inte "di gule" som till slut förlorade med 1-3.

Erling Nilsson, tränare i IFK Malmö:

Jag var så besviken efter matchen att jag valde att gå på bio, för att få bort tankarna runt matchen. Så det blir istället med ett antal timmars distans som jag nu redogör för min syn på det hela.

Vi ställde upp med det bästa laget och jag tycker inte det finns något som vi kunde ha gjort annorlunda inför och under matchen. Vi hade bestämt att kämpa i 90 minuter och det gjorde vi, mera kan jag inte begära av spelarna.

Faktum är att vi började matchen mycket bra och deras två snabba mål kom som en chock. Det gjorde att vi blev osäkra och började stressa med följd att vi gav bort för många bollar genom slarviga passningar.

Det gjorde också att Eskilsminne kunde backa hem och ha ett lågt försvarsspel med snabba kontringar. Tycker ändå att med spel elva mot tio skulle vi orkat skapa flera målchanser än vi gjorde.

Men det är lätt att glömma att vi faktiskt mötte ett bra lag. Ett lag som var bra organiserat och med rutin från division 2. Om man förlorar med 1-3 så tycker jag att man ska kunna erkänna att de vann rättvist och inse att så här grym är idrotten.

Vad ska vi göra? Lägga oss ner och dö eller ta med oss det jobb som Mats Malm och jag gjort under hela säsongen för att få samarbetet mellan Håkanstorps BK och IFK Malmö att fungera.

Jag hoppas bara att ansvariga i dessa båda klubbar inser att utan hjälp från varandra under hela säsongen hade inte något av lagen klarat sig och att man med det kan komma fram till något positivt inför kommande säsong.

Får ta ett snack på tisdagens träning hur vi ska hantera sista matchen på söndag mot Vittsjö. Men eftersom Mats och jag tog beslutet att göra ett värdigt avslut i Håkanstorps sista division 2-match så tycker jag att vi ska göra det samma i IFK:s sista match.

Så förhoppningsvis ställer alla spelare upp på detta även på söndag!

Eskilsminne IF – IFK Malmö 3-1 (2-0)

Arena: Harlyckan
Domare: Jilan Taher, Helsingborg, Bobby Sjögren, Lund, Chung Nguyen, Helsingborg
Mål: 1-0 (9) Josefin Berglin, 2-0 (13) My Nilsson, 2-1 (69) Linn Olsson, 3-1 (84) My Nilsson
Varningar: Jessica Olsson (EIF)
Utvisningar: Emmie Lundkvist (EIF)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Ida Rahn Johansen
Emma Dahlstrand
Nathali Persson

Jenny Malmström
Hanna Ljungqvist
Helena Rosén
Carolina Videla

Linn Olsson
Hanna Nilsson

Avbytare

Anna Arnesson (Nathali Persson 32)
Emelie Andersson (Hanna Ljungqvist 68)
Matilda Johansson (Nathali Persson 85)
Malin Strömstedt (målvakt)