IFK Malmö vände i andra

Den första halvleken borta mot Anderstorps SK var inte mycket att hurra för i IFK Malmö. Underläge 15-17 och ett rakt igenom uselt spel som dock blev något bättre i andra och räckte för att vinna med 35-30.

Första halvlek tycker jag att det bara är att dra ett streck rakt över. Den var nämligen riktigt, riktigt dålig av oss och ska glömmas så fort det bara är möjligt.

Vi kom inte alls upp i nivå i vårt försvarsspel och målvakterna, Klas Hermansson och Tomas Drivstedt, fick inte alls den hjälp de behövde. Dumma avslut gjorde att vi inte riktigt hann med i hemspringet och Anderstorp kunde göra många kontringsmål.

Det kändes som att vi gick in i den här matchen med inställningen att vi skulle vinna behändigt. Då vi dessutom tog ledningen med 3-0 trodde killarna att det skulle gå hur enkelt som helst och Anderstorp gjorde plötsligt fyra raka mål.

De hade försprånget under i stort sett hela halvleken, men vid 15-15 i slutminuterna så var vi åter ikapp. Två tekniska fel gjorde dock att vi istället för att gå om, hamnade i underläge, med 15-17 i halvtid.

Till de sista 30 minuterna kom vi ut som ett nytt lag, med ett bättre försvar och en bra målvakt i Klas Hermansson. Visserligen gjorde Anderstorp första målet, men därefter gjorde vi sex raka och ledde helt plötsligt med 21-18, som sedermera skulle bli 35-30.

Anderstorp är oerhört jobbiga att möta på bortaplan. De kämpar frenetiskt, vägrar att vika ner sig och dessutom har de en fanatisk hemmapublik, som jag tycker är lite väl enögda i vissa sammanhang. Så det var viktigt att vi kunde gå om på ett tidigt stadium.

Bra prestationer tycker jag, från Fredrik Koos och Niclas Ljungqvist, som båda gjorde avgörande insatser i slutet av matchen, men suveränt bäst i vårt lag var ändå Daniel Hedlund och Jonas Jensen.

Matcharrangören utsåg Jonas Jensen till matchens lirare, och inget fel i det egentligen, men själv anser vi att det epitetet borde tillfalla Daniel Hedlund, som gjorde en riktigt bra match både offensivt och defensivt.

Text: Tommy Thysell

Hometeam: ANDERSTORPS SK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-15
Scorefull: 30-35
Arena: Anderstorps Sporthall
Crowd: 327
Referee: Håkan Josefsson, Halmstad, Tony Rimstedt, Halmstad
Goal: –
Homewarning: Magnus Westlund 2, Per-Anders Pettersson
Home sent of: Karl Björkman
Homempv: Johnny Olsson
Awaympv: Daniel Hedlund
Hometeam Squad: Jonathan Averstedt
Magnus Klasson

Kristoffer Johansson
Magnus Westlund
Jim Sundgren
Linus Dennerlöv
Per-Anders Pettersson
Johan Dravegård
Johan Andersson
Karl Björkman
Johnny Olsson
Andreas Nilsson
Hampus Tjernqvist
Karl Dravegård
Hometeam Sub: Johnny Olsson 8
Magnus Westlund 6
Per-Anders Pettersson 5
Karl Björkman 4
Jim Sundgren 3
Johan Dravegård 2
Karl Dravegård
Linus Dennerlöv
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Joe Ngo
Ken Persson
Awayteam Sub: Jonas Jensen 9
Daniel Hedlund 8 (1)
Niclas Ljungqvist 4
Kalle Sjödin 3
Marius Vargalui 3
Trond Förde Eriksen 3
Fredrik Koos 2
Johnni Pedersen 2
Jimmy Östling