Dåligt skytte i IFK Malmö

Matchen mellan IFK Malmö och Kungälvs HK präglades av hafsigt spel och dåliga avslut. Trots detta kunde "di gule" vinna med 24-21 (12-8) utan att vara riktigt hotade någon gång och att tvåpoängaren skulle vara i fara.

Det gula laget hade en på pappret till synes enkel uppgift framför sig då nästjumbon Kungälv kom på besök till Baltiska Hallen. Laget från Bohuslän hade till dagens match endast skrapat ihop två poäng.

Hemmalaget hade dock noterat att man i princip spelat jämna matcher hela tiden oavsett motstånd. En bidragande orsak till detta var att man i laget hade förre elitseriemålvakten Jesper Andersson.

Man kan väl lugnt konstatera att det var Jesper som höll Kungälv kvar i matchen och var starkt bidragande till att IFK inte kunde punktera matchen på ett tidigare stadium.

IFK hade matchen igenom bra kontroll över Kungälvs anfallsspel och det som då och då rann igenom tog IFK:s målvakt Tomas Drivstedt för det mesta hand om och noterades för totalt 23 räddningar.

Paussiffrorna skrevs till 12-8 men borde ha varit minst 15-8 med normal utdelning i de fina avslutningslägena som IFK skapade.

Efter paus ryckte IFK fram till 16-10 och hade flera tillfällen att punktera matchen. Tyvärr hade hemmalaget nu sin absolut sämsta period under hela matchen med missade avslut och passningar i parti och minut.

Kungälv tilläts komma så nära som 17-19 innan "di gule" åter tog kommandot med 22-18 och sedan kom aldrig Kungälv mycket närmare. Reduceringen till 21-24 kom i matchens allra sista sekund.

Så mycket mer finns faktiskt inte att säga. Klyschan "en dag på jobbet" är nog signifikativt och så nära sanningen man kan komma om man ska ge en sammanfattande bedömning av denna fight.

IFK Malmö har nu bärgat fyra poäng på de två senaste matcherna utan att man för den skull kommit upp i riktigt normal kapacitet, vilket är en nog så viktig styrka.

Närmast väntar HP Warta på bortaplan nästa fredag, vilket kan bli klurigare om man inte tar sig i kragen och kommer tillbaka i gammal god form.

Text: Anders Hellberg

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: KUNGÄLVS HK
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-8
Scorefull: 24-21
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 169
Referee: Magnus Johansson, Enköping, Nicklas Ståhl, Motala
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund 2, Jimmy Östling
Home sent of: –
Homempv: Tomas Drivstedt
Awaympv: Jesper Andersson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Joe Ngo
Hometeam Sub: Jonas Jensen 7 (1)
Daniel Hedlund 3
Johnni Pedersen 3
Kalle Sjödin 3
Marius Vargalui 3
Rickard Roos 2
Daniel Thysell
Jimmy Östling
Trond Förde Eriksen
Awayteam Squad: Emil Fransson
Jesper Andersson

Carl Fredrik Brunström
Christoffer Persson
Hannes Kröhnke
Anders Dahlin
Tobias Bengtsson
Niclas Persson
Gustav Sandkvist
Johan Kukko
Alexander Ströberg
Joakim Ask
Fredrik Simonsson
Christopher Berg
Awayteam Sub: Gustav Sandkvist 5 (3)
Christoffer Persson 4
Joakim Ask 4
Christopher Berg 2
Hannes Kröhnke 2
Niclas Persson 2
Alexander Ströberg
Tobias Bengtsson