Grimberg slutar i IFK Malmö

För två veckor sedan sade spelarna att de ville ha honom kvar. Men styrelsen valde att gå åt andra riktningen. Efter tre år kommer tränaren Anders Grimberg och IFK Malmö nu att gå skilda vägar.

Då klubben firade avancemanget till division 1 på restaurang Grappa veckan efter att seriesegern säkrats så hyllades tränarna Anders Grimberg och Mikael Svensson. Tre och en halv vecka senare så kom ändå beskedet att det inte blir någon fortsättning.

– Under det senare året har vi nått de optimala framgångarna rent sportsligt. Dock har vi i styrelsen ändå kommit fram till att inte gå vidare med dessa och istället hitta en annan lösning, berättar ordföranden Göran Åkerman, till ifkmalmo.com.

Han är noga med att betona att man inte på något sätt är missnöjd med prestationen.
– Vi tycker dock att det är dags för killarna att få höra en ny röst i omklädningsrummet, något mer i detalj vill jag faktiskt inte gå in på. Och då Anders Grimberg får gå är det naturligt att även Mikael Svensson får göra det.

Göran Åkerman och den övriga styrelsen kommer nu att sätta sig ner och förhoppningen är att en lösning ska vara klar redan under nästa vecka. Man hoppas också då ha förlängt med de spelarna som står utan kontrakt 2007.

– Det lär inte blir några stora förändringar. Vi har redan nu en bra trupp och förutom att vi byter tränare så lär det inte skilja så mycket jämfört med hur det har sett ut i år, säger IFK-ordföranden.