Första målet avklarat för IFK Malmö

Måndagskvällens hemmamatch för IFK Malmö mot Hästö IF från Karlskrona slutade med hemmaseger 27-26 efter 17-10 i paus. Därmed är den allsvenska platsen till våren säkrad i såväl teorin som praktiken.

Det kom att bli en ytterst märklig tillställning då vi gjorde en första halvlek som var en av säsongens absolut bästa, medan andra halvleken hamnar i andra änden av skalan, alltså en av säsongens sämsta.

Inför matchen var vi överens om att om vi bara kunde fokusera på rätt saker så skulle vi ro hem segern, och inledningsvis såg det också mycket bra ut. Vi tog kommandot med 3-0 direkt och spädde sen på till 6-2 och via 10-5 till paussiffrorna 17-10.

Det var under första halvlek bara ett lag på plan och Hästö var fullständigt utspelade, och det var många gula spelare som utmärkte sig, inte minst Daniel Hedlund som var tillbaka i god form igen, Jonas Jensen och Tomas Drivstedt i holken.

Resonemanget på läktaren under halvtidsvilan kretsade därför endast kring frågan hur stor den gula segermarginalen skulle bli, att det skulle kunna bli match av detta fanns liksom inte ens på kartan.

Förmodligen så gick tankarna, men inte snacket förstås, hos killarna i samma banor under halvtidsvilan, för inledningen av andra halvlek var tvärtemot inledningen av första halvlek, totalt ofokuserad.

Vi kastade bort bollar som om det vore godisregn, och de gånger vi kom till avslut så var det tama och okoncentrerade försök som lätt stoppades av Olander i Hästöholken, och vips hade Hästö gjort fyra baljor och det var match igen.

Som alltid när man släpper ifrån sig ett övertag som detta så smyger det sig in en viss osäkerhet, och spelet var långa stunder kramaktigt från vår sida.

Hästö närmade sig hela tiden i målprotokollet och vid 22-21 var de för första gången i matchen i ledningen. Huh! Men våra killar tog dock sig själva i kragen och kunde efter en sista kraftansträngning komma tillbaka och bärga tvåpoängaren och därmed den allsvenska platsen.

Det avgörande 27-26-målet gjordes av Trond Förde Eriksen som därmed alltså blev matchhjälte tillsammans med Klas Hermansson som kom in i holken i början av andra halvlek och gjorde några avgörande insatser, bland annat två straffräddningar.

Det är alltså nu dags att börja fokusera på allsvenskan, och där duger det självfallet inte med dylika bjudningar som vi bestod Hästö med i andra halvlek, även om naturligtvis Hästö skall ha kredit för att inte ge slaget förlorat efter första halvlek. Mot bättre lag lär vi i så fall inte slippa undan med skinnet i behåll.

Många spelare var alltså bra i första halvlek, men nästan ingen, förutom Klas Hermansson kan få godkänt för andra. Bäst sett över hela matchen var Jonas Jensen.

Nästa hemmamatch är redan nu på fredag då vi tar emot IFK Kristianstad i Baltiska hallen. Anledningen till att vi inte spelar i helgen är att Baltiskan skall förberedas för dam-EM som ju börjar i nästa vecka.

Vi ses på fredag! Sov gott!

Text: Tommy Thysell

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: HÄSTÖ IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-10
Scorefull: 27-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 282
Referee: Michael Johansson, Göteborg, Jasmin Kliko, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund
Home sent of: –
Homempv: Jonas Jensen
Awaympv: Jens Olander
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Ken Persson
Hometeam Sub: Daniel Hedlund 7 (3)
Jonas Jensen 7
Niclas Ljungqvist 6
Kalle Sjödin 4
Trond Förde Eriksen 3
Awayteam Squad: Jens Olander
Jonas Mazetti

Daniel Persson
Daniel Hofflander
Christoffer Nordholm
Viktor Vestergård
Ola Karlsson
Johan Svensson
Emil Magnusson
Martin Svensson
Sonny Östermark
Mirsad Pecikoza
Nermin Biscevic
Awayteam Sub: Daniel Hofflander 6 (2)
Martin Svensson 5 (2)
Daniel Persson 3
Mirsad Pecikoza 3
Ola Karlsson 3
Sonny Östermark 3
Johan Svensson 2
Christoffer Nordholm