Gamla "gulingar" blir tränare i IFK Malmö

Jimmi Olsson, 34, och Jonas Danielsson, 33. Där har ni division 1-nykomlingen IFK Malmös nya tränarpar efter Anders Grimberg. Olsson kommer närmast från en tränarroll i division 3-klubben Stavsten/Ymor, medan Danielsson i år har spelat i Limhamns IF.

Båda spelade i IFK Malmö under Superettantiden. Jimmi Olsson gjorde 66 matcher och fem mål på två säsonger 2001-2002, medan Jonas Danielsson på fem aktiva år, 2000-2004, hann med 166 matcher och fem mål.

Olsson har tränat Stavsten sedan division 4-kvalet 2004, men Danielsson saknar helt tränarerfarenhet. Detta är dock inget som på något sätt bekymrar IFK Malmös fotbollsordförande Göran Åkerman.

– Det är klart att en tränare i grund och botten måste ha en viss kunskap, men de har båda en lång spelarerfarenhet, så det ska inte bli några problem. Sedan är det ju upp till spelarna att göra själva jobbet, säger Göran Åkerman, till ifkmalmo.com.

– Med vilja och engagemang så kommer man långt och det har både Jimmi Olsson och Jonas Danielsson. Dessutom är det två som har ett genuint gult hjärta och vi i styrelsen tror stenhårt på den här lösningen.

Första träffen med spelarna kommer Jimmi Olsson och Jonas Danielsson att ha på tisdag i nästa vecka. Då ska man bland annat sätta sig ner och diskutera målsättningen för den kommande säsongen i division 1.