Serieseger med minsta marginal

IFK Malmö fick en poäng med sig efter besöket i örlogsstaden mot kamratkollegan IFK Karlskrona. Mötet slutade således oavgjort, 28-28, sedan nyförvärvet Mikael Ulveklint kvitterat med tio sekunder kvar på matchuret.

Extra roligt för Ulveklint som har IFK Karlskrona som moderklubb, men som närmast kommer från Malmö BI och gjorde sin första match i IFK-tröjan.

Och med tanke på att IFK Kristianstad slog O/V på hemmaplan med sex bollar så räckte det för att IFK skulle kvittera ut seriesegern efter de 16 spelade omgångarna i söderettan. Med ett ynka mål tillgodo på tabelltvåan IFK Kristianstad. Tala om små marginaler!

IFK Malmö kom till spel utan den skadade trion Trond Förde Eriksen, Johnni Pedersen och Marius Vargalui. Med det i beaktning var det en stark bedrift.

– Vi hade två lägen inför den här matchen. Antingen att vika ner oss och förlora med 15 mål eller samla ihop oss och ta tag i uppgiften även om inte mycket mer än äran stod på spel. Vi gjorde det sistnämnda och jag är mycket stolt hur de spelare som normalt inte får så mycket speltid tog för sig, sade IFK-tränaren Dragan Brljevic till ifkmalmo.com.

Tänker du på någon speciell?

– Framförallt Fredrik Koos. Han bevisade verkligen att jag kan lita på honom i fortsättningen. Han växte ut till en av matchens bästa spelare och gjorde ett uppoffrande jobb i försvaret.

Nämnas bör även Rickard Roos, som trots feber i bussen upp till Karlskrona, svarade för en fullt godkänd insats.

– Extra roligt var också att samtliga spelare som var på plan utom våra båda målvakter antecknade sig i målprotokollet, fortsatte Dragan.

Annars var det här en match som IFK borde ha vunnit. Frånsett matchupptakten var det gästerna som hade ett stadigt grepp i målprotokollet matchen igenom. Vid ställningen 23-17 i Malmö-favör var det inte mycket som talade för att hemmalaget skulle få med sig något i poängväg.

Men som i de tidigare matcherna mot Hästö och Kristianstad tappade IFK på nytt ett stort försprång.

– Idag gjorde vi det för att vi helt enkelt inte orkade fullfölja den sista kvarten. Samtidigt visar vi moral i slutet när vi kommer tillbaka och lyckas kvittera, förklarade Dragan.

I IFK Malmö utsågs återigen Daniel Hedlund till bäste spelare. Den här gången kan dock den utnämningen diskuteras. Daniel var absolut inte dålig, men två missade straffkast och lika många tekniska fel i matchepilogen drog ner helhetsbetyget något.

Denna utmärkelse var egentligen ämnad till mittsexan Jonas Jensen. Trots att han inte spelade mer än 30 minuter i matchen var han i det närmaste helt fläckfri både offensivt och defensivt. Ett stabilt intryck gjorde även högersexan Niclas Ljungqvist.

Nu väntar ett fyra veckor långt juluppehåll innan allsvenskan drar i gång den 7 januari. Innan dess väntar två träningsmatcher mot Stavsten (28 december) och Skurup (2 januari).

Men fyra dagars ledighet är allt Dragan Brljevic utlovar. I övrigt blir det full träning för att komma så väl förberett som möjligt inför den allsvenska resan.

– Det är nu det roliga börjar. Det är det här vi gått och väntat på under hela hösten. Och få ta steget in i allsvenskan som seriesegrare, även om det egentligen inte har någon betydelse, är inte fel, avrundade Dragan Brljevic.

Text: Stefan Hegenius

Hometeam: IFK KARLSKRONA
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-16
Scorefull: 28-28
Arena: Karlskrona Idrottshall
Crowd: 270
Referee: Niclas Persson, Kristianstad, Mikael Svensson, Hässleholm
Goal: –
Homewarning: Petrus Eriksson
Home sent of: –
Homempv: Mattias Roth
Awaympv: Jonas Jensen
Hometeam Squad: Ola Gustavsson
André Nyström

Mattias Roth
Dennis Hedberg
Martin Johansson
Jonas Holmström
Simon Wahlström
Martin Antonsson
Martin Andersson
Andre Savic
Peter Lindström
Petrus Eriksson
Johan Karlsson
Damir Pastuhovic
Hometeam Sub: Martin Andersson 7 (2)
Mattias Roth 6
Peter Lindström 5
Damir Pastuhovic 4
Petrus Eriksson 4
Andre Savic 2
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Niclas Ljungqvist
Mikael Ulveklint
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Ken Persson
Awayteam Sub: Daniel Hedlund 6 (2)
Jonas Jensen 5
Kalle Sjödin 4
Niclas Ljungqvist 4
Fredrik Koos 3
Daniel Thysell 2
Rickard Roos 2
Jimmy Östling
Mikael Ulveklint