Hedersam semifinalförlust för P94

Det var inte alls långtifrån att IFK Malmö hade fått storfavoriten Malmö FF på fall och tagit sig till final i Skånecupens P94-klass. Men två målvaktsmissar och en bestulen straff blev till slut för mycket för "di gule" som föll med 1-3.

– Snöpligt åter en gång för vår del, men mot MFF räcker det inte att man är lika bra spelmässigt för att kunna vinna, utan man måste också se till att få domarna på sin sida, sade Samer Ali, tränare för IFK Malmös P94, till ifkmalmo.com.

Det som gav gott om busvisslingar på läktaren och en hel del eftersnack hände med mindre än två minuter kvar.

Malmö FF hade strax innan tagit ledningen med 2-1. IFK Malmö satsade därför allt framåt och man var också mycket nära att nå en kvittering när Semir Sacirovic kom fri, men glidtacklades i skottögonblicket. Straff trodde alla, utom domarna.

– Visst hjälper det inte att klaga på domarna, men det är bara att titta i reglerna och där står det tydligt vad som gäller. Glidtackling inne i straffområdet är alltid straff, betonade IFK-tränaren Samer Ali.

Ute på planen var "gulingarna" klart i nivå med Malmö FF. Samma var förhållandena i Olympic Cups kvartsfinal i slutet av november där IFK Malmö föll med 0-1. Men då liksom nu var det de individuella prestationerna som skulle komma att fälla avgörandet.

Efter fem minuters spel tog Malmö FF ledningen med 1-0. IFK-målvakten Mikael Szurpita missade i ett uppspel och sedan var det kört. Det var också ett tveksamt ingripande av honom i samband med en hörna som gav 2-1 till MFF.

– De hade helt klart marginalerna på sida i den här matchen. Sedan kan man ju se det som så att vi delvis får skylla oss själva då två av våra baklängesmål var direkt onödiga, avrundade en trots allt nöjd, Samer Ali.

Matchens snyggaste mål då? Det stod faktiskt en gul spelare för. Ungefär en minut efter MFF:s 1-0-mål så fick backen Vladimir Cvjetkovic drömträff från 15 meter och kvitteringen satt klockrent i krysset.

Slutspel

Kvartsfinal

IFK Malmö 1 – Vintrie IK 1 2-1
Mål: 1-1 (9) Kevin Weclewicz, 2-1 (14) Kevin Weclewicz
Varningar: Mikael Szurpita (IFK)

Semifinal

Malmö FF 1 – IFK Malmö 1 3-1
Mål: 1-1 (6) Vladimir Cvjetkovic
Varningar:

IFK MALMÖ 1 (2-2)

Mikael Szurpita

Mahmod Iskandarani
Jones Ahmad

Kevin Weclewicz
Dino Heldic

Avbytare

Safet Besic
Vladimir Cvjetkovic

Semir Sacirovic
Josef Fakhro