"Di gule" vann genrepet

IFK Malmö besegrade Skurups HB i tisdagskvällens träningsmatch, tillika genrep inför den allsvenska premiären på söndag, med siffrorna 28-25 (16-8).

I första halvlek spelade vi vårt sedvanliga 3-2-1-försvar, därom vittnar antalet insläppta mål. Dessutom gjorde Klas Hermansson en mycket bra halvlek i målet och han räddade 57 procent av skotten.

I andra halvlek däremot spelade vi i stort sett 6-0-försvar under samtliga 30 minuter, vilket naturligtvis passar Skurup bättre, och detta tillsammans med att vi hade flera spelare på lita ovana positioner gjorde att det stundtals läckte lite väl mycket bakåt.

Tomas Drivstedt nådde inte heller upp till Klas Hermanssons räddningsprocent, men hade också en något otacksammare uppgift.

Mest nyfikna idag var vi förstås på Per Ögrens debut i den gula tröjan, och på danske Mads Isbrands comeback. Isbrand svarade för en mycket bra insats med tre egna mål, samt ett antal assist till sina lagkamrater.

Per Ögren var ordenligt spelsugen, och agerade som en kalv på grönbete och avlossade bössan nio gånger, men inte ett enda skott hittade rätt.

Men det var trots detta en positiv insats av Per. Han visade att det här finns en hel del kvalitéer som vi kan få nytta av om han nu förstås bara slipper några bakslag i sin rehabilitering.

Kul för honom att han inte kände av något i sina knän efter matchen. Det enda ställe som behövde kylas ner var istället Ögrens vänsteraxel som hettades upp ordentligt under matchen.

För övrigt var det väl ett prov utan något större värde. Vi skulle behöva lite högre tempo och intensitet, men det hoppas vi att vi kan få på de träningar som återstår innan den allsvenska premiären på söndag mot O/V Helsingborg.

Text: Tommy Thysell

Hometeam: SKURUPS HB
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 8-16
Scorefull: 25-28
Arena: Skurupshallen
Crowd: 44
Referee: Ulf Andersson, Ystad, Christer Pettersson, Ystad
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Niclas Ljungqvist
Per Ögren
Kalle Sjödin
Mads Isbrand
Joe Ngo
Awayteam Sub: Kalle Sjödin 6 (1)
Daniel Hedlund 5 (2)
Daniel Thysell 3
Jonas Jensen 3
Mads Isbrand 3
Marius Vargalui 3
Niclas Ljungqvist 3
Johnni Pedersen 2