IFK Malmö besegrade Skurups HB i tisdagskvÀllens trÀningsmatch, tillika genrep inför den allsvenska premiÀren pÄ söndag, med siffrorna 28-25 (16-8).

I första halvlek spelade vi vÄrt sedvanliga 3-2-1-försvar, dÀrom vittnar antalet inslÀppta mÄl. Dessutom gjorde Klas Hermansson en mycket bra halvlek i mÄlet och han rÀddade 57 procent av skotten.

I andra halvlek dÀremot spelade vi i stort sett 6-0-försvar under samtliga 30 minuter, vilket naturligtvis passar Skurup bÀttre, och detta tillsammans med att vi hade flera spelare pÄ lita ovana positioner gjorde att det stundtals lÀckte lite vÀl mycket bakÄt.

Tomas Drivstedt nÄdde inte heller upp till Klas Hermanssons rÀddningsprocent, men hade ocksÄ en nÄgot otacksammare uppgift.

Mest nyfikna idag var vi förstĂ„s pĂ„ Per Ögrens debut i den gula tröjan, och pĂ„ danske Mads Isbrands comeback. Isbrand svarade för en mycket bra insats med tre egna mĂ„l, samt ett antal assist till sina lagkamrater.

Per Ögren var ordenligt spelsugen, och agerade som en kalv pĂ„ grönbete och avlossade bössan nio gĂ„nger, men inte ett enda skott hittade rĂ€tt.

Men det var trots detta en positiv insats av Per. Han visade att det hÀr finns en hel del kvalitéer som vi kan fÄ nytta av om han nu förstÄs bara slipper nÄgra bakslag i sin rehabilitering.

Kul för honom att han inte kĂ€nde av nĂ„got i sina knĂ€n efter matchen. Det enda stĂ€lle som behövde kylas ner var istĂ€llet Ögrens vĂ€nsteraxel som hettades upp ordentligt under matchen.

För övrigt var det vÀl ett prov utan nÄgot större vÀrde. Vi skulle behöva lite högre tempo och intensitet, men det hoppas vi att vi kan fÄ pÄ de trÀningar som ÄterstÄr innan den allsvenska premiÀren pÄ söndag mot O/V Helsingborg.

Text: Tommy Thysell

Hometeam: SKURUPS HB
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 8-16
Scorefull: 25-28
Arena: Skurupshallen
Crowd: 44
Referee: Ulf Andersson, Ystad, Christer Pettersson, Ystad
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Marius Vargalui
Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Niclas Ljungqvist
Per Ögren
Kalle Sjödin
Mads Isbrand
Joe Ngo
Awayteam Sub: Kalle Sjödin 6 (1)
Daniel Hedlund 5 (2)
Daniel Thysell 3
Jonas Jensen 3
Mads Isbrand 3
Marius Vargalui 3
Niclas Ljungqvist 3
Johnni Pedersen 2