Uddlösheten blev IFK Malmös fall

IFK Malmö hade världens chans att ta sig till final i Januaricupen efter att ha spelat oavgjort mot allsvenska Trelleborgs FF. Fjolårssegraren Lunds BK blev dock en för svår nöt för "gulingarna" som trots stort spelövertag föll med 4-5.

Prischecken på 25 000 kronor i Januaricupen, som spelades i Söderslättshallen, hade såklart smakat mumma för division 1-nykomlingen IFK Malmö. Men även i år stannade det således vid en dröm för "di gule" som deltog för tredje gången.

– Det var såklart retligt att vi inte lyckades ta oss vidare. Efter det oavgjorda resultatet mot TFF så var jag nämligen övertygad om att vi skulle fixa det, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Och då började det ändå på värsta tänkbara sätt för IFK Malmö. Underläge redan efter en dryg minut mot TFF, som verkade mest på hugget under de inledande minuterna i turneringens öppningsmatch.

Sedan kom "di gule" verkligen igång. Tre snabba mål inom loppet av en dryg minut, ett vardera av Daniel Jovanovic, Martin Abrahamsson och Blerim Mullici vände matchen och helt plötsligt var det 3-1 till IFK. En ledning som TFF dock kvitterade innan halvtid.

Andra halvlek (matcherna spelades 2 x 10 minuter) blev betydligt målsnålare. Lagen var mer avvaktande och inte förrän TFF satte 4-3 med drygt fem minuter kvar så vaknade tillställningen till liv igen.

För att få till ett bättre anfallsspel tog IFK Malmö ut Magnus Ringdahl och satte istället in utespelaren Zoran Jovanovic i mål. Och det gav resultat för i den 17:e minuten kunde Blerim Mullici kvittera till 4-4, som också blev slutresultatet.

– Det var lite snöpligt då Zoran Jovanovic missade ett friläge vid ställningen 3-2. Mål där och vi hade haft ett mycket bra läge inför den andra halvleken. Nu blev det tyvärr så att vi fortsatte att bränna målchanser, menade Jonas Danielsson.

Så sant som det var sagt. För trots ett stort spelövertag och mängder av målchanser så klarade IFK Malmö sedan inte av att besegra Lunds BK. "Krubban" spelade klokt, backade hem, satsade på målgivande kontringar och vann med 5-4, som ett tag var 5-2.

En som dock definitivt inte ska skämmas för sin insats var anfallaren Blerim Mullici. Två mål både mot TFF och LBK, varav framförallt det sista, skott från mer än halva plan fram till 4-5 mot Lund, var en riktig pärla.

– Vi skulle givetvis ha klarat av att besegra Lund, men sätter man inte chanserna så spelar det ingen roll hur mycket boll man har. Det är målen som räknas och på den punkten var de bättre än oss, sade Jonas Danielsson, som också ville plussa för Ali Jasim.

Gruppspel

Grupp A

Trelleborgs FF – IFK Malmö 4-4 (3-3)
Mål: 1-0 (2) Mikael Havik, 1-1 (5) Daniel Jovanovic, 1-2 (5) Martin Abrahamsson, 1-3 (6) Blerim Mullici, 2-3 (8) Thommie Persson, 3-3 (9) Emil Mårtensson, 4-3 (15) Thommie Persson, 4-4 (17) Blerim Mullici
Varningar: Ali Jasim (IFK)

IFK Malmö – Lunds BK 4-5 (1-3)
Mål: 0-1 (1) Givi Kokaia, 1-1 (5) Philip Brandgård, 1-2 (7) Marcus Winqvist, 1-3 (8) Givi Kokaia, 2-3 (12) Lirim Sali, 2-4 (12) Felix Narin, 2-5 (15) Marcus Winqvist, 3-5 (17) Blerim Mullici, 4-5 (18) Blerim Mullici
Varningar:

IFK MALMÖ (2-2)

Magnus Ringdahl

Niklas Hansson
Lirim Sali

Daniel Jovanovic
Zoran Jovanovic

Avbytare

Ali Jasim
Philip Brandgård

Martin Abrahamsson
Blerim Mullici