Många svar i gul testmatch

Det nya tränarparet i IFK Malmö Jonas Danielsson/Jimmi Olsson fick precis de svaren som man ville ha av lördagens interna testmatch. Såklart var det en hel del positiva besked, men också vissa negativa.

– Vi vet nu i stort sett vilka vi vill jobba vidare med. Det var en del bra prestationer under lördagens match, men också en del mindre bra, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

En som gjorde en riktigt bra match var 19-årige anfallaren Emil Alriksson. Under hösten spelade han för division 1 norra-klubben Östersunds FK, dit han var utlånad från GIF Sundsvall i Superettan.

Och som sig bör nätade också Alriksson, vilket även en annan provspelande anfallare, Edin Cakovic från Branteviks IF, gjorde. Sista målet som gav segern åt lag 2 stod Zoran Jovanovic för.

– Det är ju målfarliga typer så att de gjorde mål var bara enligt planerna, menade Jonas Danielsson, som dock inte alls ville uttala sig om vilka spelare som är intressantast i dagsläget, utan det kommer att visa sig efter hand.

U21-landslagsmeriterade etiopiske mittfältaren Bati Tola, från UW-Green Bay i USA, samt målvakten Marcus Dubré, från Lunds BK, fick i varje fall direkt besked om att det inte blir någon fortsatt provträning för dem i IFK Malmö.

Mittfältaren Alexander Steen från Trelleborgs FF, hade en känning i låret och kom aldrig till spel. Det gjorde heller inte målvakten Magnus Ringdahl som hade ont i ett ledband i foten, samt Ali Jasim som tvingades lämna in av privata skäl.

Lag 1 – Lag 2 1-2 (1-2)
Mål: 0-1 Emil Alriksson, 1-1 Edin Cakovic, 1-2 Zoran Jovanovic

Lag 1 (4-4-2): Niclas Jeppson (Trelleborgs FF) – Jimmie Hermansen (Bårslövs BoIF), Niklas Hansson, Philip Brandgård, Johan Olsson – André Grabowski (Höllvikens GIF), Ted Petrusson (Sjöbo IF), Jeton Krasniqi, Blerim Mullici – Magnus Bönnemark (Myresjö IF), Edin Cakovic (Branteviks IF). Avbytare: –

Lag 2 (3-4-2): Nezir Mehmeti – Enis Turkovic (FBK Balkan), Lirim Sali, Azeem Razwan – Bati Tola (UW-Green Bay, USA), Martin Abrahamsson, Zoran Jovanovic, Nana Piesie – Emil Alriksson (GIF Sundsvall/Östersunds FK), Robin "Malaga" Nilsson (Malmö FF). Avbytare: Marcus Dubré (målvakt, Lunds BK).

FOTNOT. Nuvarande/senaste klubbtillhörighet inom parentes.