Inför 781 betalande ÄskÄdare i Kristianstad Idrottshall sÄ ramlade IFK Malmös tvÄ första allsvenska poÀng in. SexmÄlssegern borta mot IFK Kristianstad 36-30 (14-15) var en seger som dÀrmed kom i grevens tid.

– Ja verkligen, vĂ„r senaste vinst i seriesammanhang daterar sig sĂ„ lĂ„ngt tillbaka som i slutet av november dĂ„ vi besegrade HĂ€stö hemma, sade IFK Malmö-trĂ€naren Dragan Brljevic till ifkmalmo.com.

Annars sÄg det dystert ut i matchinledningen för det för dagen vitskrudade Malmölaget. Kristianstad gick pÄ knock direkt och ryckte Ät sig en fyramÄlsledning, 6-2. NÄgot som utmynnade i att IFK Malmö tvingades ta en förhÄllandevis tidig timeout.

Och dÄ blev det lite bÀttre. "Di gule" Ät successivt in hemmalagets försprÄng och nÀr Trond Förde Eriksen (lysande i den första akten) knorrade in 13-13 sÄg det ljust ut för gÀsterna. Detta till trots var det Kristianstad som gick till pausvila med en uddamÄlsledning, 15-14.

Att IFK kom in i matchen berodde delvis pÄ ett mÄlvaktsbyte. Klas Hermansson kom in direkt och knep en straff. Hans kollega Tomas Drivstedt hade dessförinnan inte haft nÄgon av sina bÀttre dagar.

– VĂ„rt försvarsspel var direkt uselt i den första halvleken, konstaterade IFK:s ordförande Tommy Thysell under pausvilan.

Även den andra akten fick en tung upptakt för IFK Malmö. Kristianstad drygade ut sin ledning till 18-15. I samma veva tvingades Klas Hermansson lĂ€mna holken pĂ„ grund av en stukad fot. I det lĂ€get sĂ„g det mörkt ut för IFK.

– Trots det var jag aldrig riktigt orolig. Jag litade fullt pĂ„ Tomas i det lĂ€get, fortsatte Dragan.

Som fick rÀtt. "Drivan" svarade för ytterligare ett lyckat inhopp och var en av mÄnga som bidrog till vÀndningen.

IFK Malmö var ikapp vid stÀllningen 23-23. I det lÀget började hemmalaget gÄ pÄ knÀna. Och dÄ trÀdde Mads Isbrand in i handlingen och mer eller mindre sköt i sönder Kristianstad-försvaret. Sex mÄl, varav fem i den andra halvleken blev Mads fina dagsverk.

Kalle Sjödin satt dÀrmed bÀnkad i stort sett hela andra halvlek, Utom nÀr det handlade om straffkast. IFK fick nÀmligen hela nio stycken av den varan. Kalle visade sig frÄn sin bÀsta sida frÄn sjumeterslinjen och gjorde sex mÄl dÀrifrÄn, pÄ lika mÄnga försök.

Den sista kvarten gick sedan helt i IFK Malmös favör. "Gulingarna" vann den perioden med 13-7 och dÀrmed matchen med 36-30.

– NĂ€r vi gick ner pĂ„ ett 6-0-försvar kom Kristianstads anfallsspel totalt av sig. Det Ă€r just den sista kvarten vi fĂ„r ta med oss till matchen mot Tumba pĂ„ lördag. Kan vi vinna Ă€ven den matchen ser det bra ut, avrundade Dragan Brljevic.

Segern i mot Kristianstad bör tillskrivas hela kollektivet. Det var svÄrt att utse IFK:s bÀste lirare för dagen. Nu föll valet pÄ Mads Isbrand. DÀr fanns dock fler som kandiderade till den utmÀrkelsen. Inte minst mittsexan Johnni Pedersen. Han var kanske rent av den bÀste sett till 60 minuter.

Noterbart i övrigt var att IFK:s mittsexa Jonas Jensen fick rött kort vid stÀllningen 25-27. DÄ gick Daniel Thysell in och ersatte pÄ ett förtjÀnstfullt sÀtt. Daniel gjorde tre mÄl i matchepilogen och bidrog dÀrmed ocksÄ till den makalösa vÀndningen under den avslutande kvarten.

Hela 22 mÄl i den andra akten sÄledes! NÀr hÀnde det senast?
– Förmodligen 1988 mot Irsta, pĂ„pekade Anders Hellberg, som sjĂ€lv var med plan den gĂ„ngen.

Text: Stefan Hegenius

Hometeam: IFK KRISTIANSTAD
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-14
Scorefull: 30-36
Arena: Kristianstad Idrottshall
Crowd: 781
Referee: Stefan Axell, Hisings KÀrra, Jan Johansson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Tobias Fredriksson 2, Mattias Jönsson
Home sent of: –
Homempv: Filip Karlsson
Awaympv: Mads Isbrand
Hometeam Squad: Ted Hermansson
Adam Nouno

Mattias Jönsson
Daniel Johansson
PĂ€r Karlsson
Andreas Andersson
Anders Andersson
Filip Karlsson
Tobias Fredriksson
Martin Hermansson
Christian Sandberg
Johan Jepson
Jonas Bondesson
Christian Olsson
Hometeam Sub: Johan Jepson 7
Filip Karlsson 6
Christian Sandberg 5
Martin Hermansson 5
PĂ€r Karlsson 5
Tobias Fredriksson 2
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Jonas Jensen
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Per Ögren
Jimmy Östling
Kalle Sjödin
Mads Isbrand
Awayteam Sub: Kalle Sjödin 7 (6)
Daniel Hedlund 6 (2)
Mads Isbrand 6
Trond Förde Eriksen 5
Johnni Pedersen 4
Daniel Thysell 3
Niclas Ljungqvist 3
Jonas Jensen 2