P92 pressade Husie i Futsal-DM

IFK Malmös P92 rådde inte på Husie IF den här gången heller. Bakom 1-3 i Futsal-DM:s åttondelsfinal döljer sig dock det faktum att "gulingarna" faktiskt var bättre spelmässigt. Att man föll berodde till stor del på individuella misstag.

– Synd, men jag är ändå mycket nöjd med vad killarna presterade i den här turneringen. Tänk att det bara efter Skånecupen har kommit ett antal nya som har höjt standarden på det här laget, sade Kenneth Folkeson, tränare för IFK Malmös P92, till ifkmalmo.com.

Så sent som för tio dagar sedan möttes lagen i Skånecupens kvartsfinal. Då fick IFK Malmö se sig besegrade med hela 1-5 efter att inte haft skuggan av en chans, men det var också då det.

Den här gången var "di gule", förstärkt med fyra nya/nygamla spelare, betydligt bättre och kunde mycket väl ha vunnit. Husie höll sig dock hela tiden före i målprotokollet och 30 sekunder före slutet avgjorde man matchen definitivt genom att göra 3-1.

– Det märktes att killarna inte är vana vid Futsal ännu. Hade vi bara fått den där sjätte frisparken vid ställningen 1-2 så hade det ju blivit straff, men nu blev det istället de individuella misstagen som blev vårt fall, menade Folkeson.

En straff borde dock inte ha behövts för IFK Malmö som knappast saknade chanser att göra ytterligare mål. Bland annat hade man ett skott i stolpen, ett i ribban och ett i stolpens insida, som dessutom dansade på mållinjen.

Gruppspel

Grupp 15

IFK Malmö – Båstads GIF 3-3
Mål: Alex Welander, Danne Johansson, Viktor Tegstam (IFK)
Varningar:

Nosaby IF – IFK Malmö 0-1
Mål: Josef Gashi (IFK)
Varningar:

Slutspel

Åttondelsfinal

IFK Malmö – Husie IF 1-3
Mål: Danne Johansson (IFK)
Varningar:

IFK MALMÖ

Ahmed Zaghmouth

Abdulla Abdulla
Ahmed Ziab
Alex Welander
Ali Saad
Danne Johansson
Dennis Zivkovic
Havash Ebadjan
Hussein Abdul Rahim
Josef Gashi
Mario Jaworski
Viktor Tegstam