IFK Malmös P92 rÄdde inte pÄ Husie IF den hÀr gÄngen heller. Bakom 1-3 i Futsal-DM:s Ättondelsfinal döljer sig dock det faktum att "gulingarna" faktiskt var bÀttre spelmÀssigt. Att man föll berodde till stor del pÄ individuella misstag.

– Synd, men jag Ă€r Ă€ndĂ„ mycket nöjd med vad killarna presterade i den hĂ€r turneringen. TĂ€nk att det bara efter SkĂ„necupen har kommit ett antal nya som har höjt standarden pĂ„ det hĂ€r laget, sade Kenneth Folkeson, trĂ€nare för IFK Malmös P92, till ifkmalmo.com.

SÄ sent som för tio dagar sedan möttes lagen i SkÄnecupens kvartsfinal. DÄ fick IFK Malmö se sig besegrade med hela 1-5 efter att inte haft skuggan av en chans, men det var ocksÄ dÄ det.

Den hÀr gÄngen var "di gule", förstÀrkt med fyra nya/nygamla spelare, betydligt bÀttre och kunde mycket vÀl ha vunnit. Husie höll sig dock hela tiden före i mÄlprotokollet och 30 sekunder före slutet avgjorde man matchen definitivt genom att göra 3-1.

– Det mĂ€rktes att killarna inte Ă€r vana vid Futsal Ă€nnu. Hade vi bara fĂ„tt den dĂ€r sjĂ€tte frisparken vid stĂ€llningen 1-2 sĂ„ hade det ju blivit straff, men nu blev det istĂ€llet de individuella misstagen som blev vĂ„rt fall, menade Folkeson.

En straff borde dock inte ha behövts för IFK Malmö som knappast saknade chanser att göra ytterligare mÄl. Bland annat hade man ett skott i stolpen, ett i ribban och ett i stolpens insida, som dessutom dansade pÄ mÄllinjen.

Gruppspel

Grupp 15

IFK Malmö – BĂ„stads GIF 3-3
MĂ„l: Alex Welander, Danne Johansson, Viktor Tegstam (IFK)
Varningar:

Nosaby IF – IFK Malmö 0-1
MĂ„l: Josef Gashi (IFK)
Varningar:

Slutspel

Åttondelsfinal

IFK Malmö – Husie IF 1-3
MĂ„l: Danne Johansson (IFK)
Varningar:

IFK MALMÖ

Ahmed Zaghmouth

Abdulla Abdulla
Ahmed Ziab
Alex Welander
Ali Saad
Danne Johansson
Dennis Zivkovic
Havash Ebadjan
Hussein Abdul Rahim
Josef Gashi
Mario Jaworski
Viktor Tegstam