På tråden: Daniel "Bato" Jovanovic

Det var en ganska chockad, men uppenbart stolt Daniel "Bato" Jovanovic, 18-årig anfallare i IFK Malmö, som tog emot beskedet från ifkmalmo.com om att han utsetts till 2006 års bäste junior inom Malmöfotbollen.

– Har jag verkligen det? Nej, nu skojar ni väl med mig? Jag trodde att man var tvungen att ha spelat med i stadslaget för juniorer för att kunna få det och det fick jag ju inte av vår tidigare tränare Anders Grimberg.

Men vad spelar egentligen en missad stadslagsmatch för någon roll? Under året har du ju faktiskt varit ordinarie i juniorlandslaget och du var också med om att föra upp IFK Malmö i division 1.

– Det är klart att det har varit ett bra år för mig med mycket spel både i klubben och i landslaget, så det är väl helt enkelt därför som de har valt ut mig. Kanske inte stadslaget hade någon betydelse i alla fall.

"DanielBåde du och Zoran, som fick ta emot samma pris för 2004, är historiska. Zoran, som den förste IFK Malmö-spelaren någonsin och med årets utmärkelse så är det första gången som två bröder har vunnit.

– Jag tyckte att det var oerhört roligt när Zoran fick priset för några år sedan och hoppades såklart själv på att jag skulle få det. Och nu är det jag som ska få gå på Mästargalan, det är knappt att jag hunnit fatta det ännu.

Du har annars varit ganska mycket sjuk/skadad på sistone, med bland annat ett missat landslagsläger och så kunde du heller inte vara med i lördagens testmatch. Vad beror detta på?

– Det har faktiskt att göra med att jag sent i höstas började jobba hos Göran Åkermans byggfirma. Tidigare var jag nästan alltid frisk, men nu är man mycket ute och därför blir man lättare sjuk.