Om du tror att nykomlingen IFK Malmö spelar i Superettan nästa säsong kan du bli rik. Det skandinaviska spelbolaget Betsafe.com lockar nämligen med 25 gånger pengarna i odds på att "di gule" vinner serien.

Det betyder at Betsafe.com tror att IFK Malmö får små problem med att etablera sig i söderettan.

– IFK Malmö förlorade bara en seriematch i division 2 och hade nog redan då division 1-nivå i sin trupp, säger oddssättaren på Betsafe.com, Fredrik Näsberg.

Han motiverar topptrion på följande sätt.

– Qviding har tappat en del spelare, däribland kaptenen Fredrik Holmberg, men bör ändå vara med i toppen av serien. De har division 1:s bäste tränare i Zoran Lukic och han vill tillbaka till toppfotbollen med Qviding, menar Fredrik Näsberg.

– De största utmanarna till Qviding blir Norrby och Västra Frölunda (båda med fyra i odds). Det är lag som mycket väl kan blanda sig i segerstriden. Reine Almqvist är en duktig tränare som nu får njuta av Frölundas talangverksamhet. Det borde ge resultat.

– Annars känns serien väldigt öppen med många svårbedömda lag. Visby Gute har flyttats till södra serien och man är alltid svårslagna hemma på Gotland. I år får man dock klara sig utan Alexander Gerndt som gått till AIK.

Ett bra exempel på att spelbolaget tycker att söderettan är jämn är att den tippade tabelljumbon Torslanda "bara" ger 100 i odds som seriesegrare. I norrettan ger jumbon IFK Timrå tre gånger så mycket (300).

Betsafe.coms vinnarodds på division 1 Södra

Qviding FIF 3.00, Norrby IF 4.00, Västra Frölunda IF 4.00, Husqvarna FF 8.00, FC Trollhättan 8.00, Kristianstads FF 12.00, IFK Malmö 25.00, Ängelholms FF 25.00, Skärhamns IK 45.00, Visby IF Gute 50.00, Carlstad United BK 50.00, Skövde AIK 75.00, IFK Värnamo 75.00, Torslanda IK 100.00.