Premiärförlust för P96

IFK Malmös P96 var chanslöst under de första 20 minuterna i årets första träningsmatch mot Malmö Anadolu BI. Men efter pausvilan så spelade "gulingarna" upp sig betydligt och 0-5 blev till slut 5-10.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Om den första halvleken finns det egentligen ingenting att säga. Spelarna kom inte rätt in i det och det var deras första match på länge, men vi har tränat bra och det blir bara bättre och bättre för varje träning.

Den andra halvleken spelade vi bra, gjorde fem mål och det var roligt att grabbarna också fick jubla lite.

Grabbarna försökte verkligen spela fotboll och de lyckades faktiskt bra i den andra halvleken. De började spela bollen runt om i laget och som sagt gjorde vi fem mål, vilket är mycket bra för vår del.

Ahmed Fakhro snurrade vid ett tillfälle upp tre MABI-spelare innan han spelade fram till Mustafa Omar som kunde göra sitt första mål i IFK Malmö-tröjan. Det Fakhro gjorde var matchens prestation, och han är också en av lagets yngste spelare, född 1997.

Jag är mycket nöjd med mina spelare och jag ser fram emot nästa veckas match där vi möter Malmö Anadolu BI:s andralag. Då lär vi spela bättre och jag hoppas att vi också att vi kan vinna den matchen.

Emir Rahman, som jag hade "lånat" in från P95, var matchens bäste spelare. Han slet och kämpade som ytterback och det var mycket svårt att komma förbi honom.

Till den här matchen tog jag ut samtliga spelare, men det kommer jag inte att göra till nästa match som spelas söndagen den 11 februari klockan 12:00 på Rosengårds Södra IP:s konstgräsplan.

IFK Malmö – Malmö Anadolu BI 1 5-10 (0-5)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: Ahmed Fakhro, Alexander Gharel, Edmond Hani, Mustafa Omar, Thomas Kalam (IFK)
Varningar:

IFK MALMÖ (2-3-1)

Abdi Mohamed

Alexander Pinto
Alexander Gharel

Ahmed Fakhro
Mustafa Omar
Edmond Hani

Thomas Kalam

Avbytare

Bassam Ahmad
Benhur Menghis
Emir Rahman
Erjon Morina
Mansoor Atay
Mohamed Abduabdalla
Zakaria Myzar