Oengagemang i IFK Malmö

Om det var mycket som var positivt efter premiären mot BK Frem så var det mesta nattsvart för division 1-klubben IFK Malmö i lördagens träningsmatch mot fjolårets seriekollega Lunds BK, som förlorades med 3-4 (1-2).

Borta var kreativiteten, de öppnande löpningarna och det starka kollektiva försvarsspelet från matchen mot Frem. Den här gången var det individuella prestationer, samt ett slött och oengagerat kollektivt spel, som präglade "di gule".

– Det är bara att rannsaka oss själva, både spelare och ledare, för så här får det bara inte se ut. Visst är vi bara inne i februari månad, men har vi inte viljan så kommer det att bli en jobbig säsong, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Den gula tränarduon, Jonas Danielsson och Jimmi Olsson, ville före matchen att man skulle bygga vidare på det positiva från förra veckans träningsmatch. Men det blev precis tvärtom och som helhet var insatsen ett steg i fel riktning.

Lunds BK var hetare i det mesta och vann också de flesta närkamperna i matchen. Helt logiskt var det faktiskt därför att lundensarna ledde med 1-0, 2-1 och 4-2 innan slutresultatet så småningom skrevs till 4-3.

Samtliga fyra lundamål kom också till på ungefär samma sätt.
– Det var avslut från ganska nära håll efter frilägen ute på kanten. Två av målen berodde på tappade bollar långt nere på egen planhalva, ett var efter retur av Magnus Ringdahl och det fjärde var ett inspel bakom Jimmie Hermansen, förklarade Jonas Danielsson.

Så var det de "gula" målen då.

 • 1-1 (27): Straff efter att provspelande Robin "Malaga" Nilsson blivit fälld innanför straffområdet. Lagkaptenen Martin Abrahamsson var sedan hur säker som helst då han tog till vänstran för att överlista LBK-målvakten Fredrik Aronsson.
 • 2-2 (51): Matchens snyggaste mål! Fredrik Aronssons utspark hamnade rätt framför fötterna på Zoran Jovanovic som drog till. Aronsson som var alldeles för långt ute hade ingen chans att hinna tillbaka och fick se bollen gå i mål från 40 meter.
 • 4-3 (84): En rejäl bredsida av André Grabowski efter en hörna av Azeem Razwan.

  De prestationerna var också i stort sett de enda som IFK Malmö kunde glädja sig åt. Visst skapades det några målchanser ytterligare, men det var enskilda spelare som stod även för dessa, och det kollektiva spelet lyste nästan helt med sin frånvaro.

  Så lita på att IFK-tränaren Jonas Danielsson var riktigt besviken efter matchen.
  – Det var ett bra lag som vi mötte, inget snack om saken, men detta var ändå en match som vi borde ha styrt. Vi var varken etta, tvåa eller trea på bollarna, vi var fyra och det kan jag inte acceptera.

  Vikten av att ha rätt engagemang kommer därför att tas upp på nästa veckas träningar.
  – Mycket handlar ju om att gå ut med rätt inställning för kunnandet finns där definitivt. Jag förutsätter nämligen att alla tycker det är kul att spela fotboll, så det är något som vi måste snacka om, avrundade Jonas Danielsson.

  Någon spelare ska inte framhållas efter en sådan här insats, utan det är bara för IFK Malmö att se till att ta sig rejält i kragen inför nästa lördags träningsmatch där man ska möta en annan division 2-klubb, Malmö Anadolu BI.

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: LUNDS BK
  Hometeam form: 4-4-2
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 2-1
  Scorefull: 4-3
  Arena: Klostergårdens IP
  Crowd: 40
  Referee: Daniel Böcker, Munka-Ljungby, Thomas Hallengren, Höganäs, Stefan Månsson, Halmstad
  Goal: 1-0 (21) Admir Osmancevic, 1-1 (27) Martin Abrahamsson (straff), 2-1 (45) Admir Osmancevic, 2-2 (51) Zoran Jovanovic, 3-2 (53) Marcus Winqvist, 4-2 (79) Rasmus Köhler-Jakobsson, 4-3 (84) André Grabowski
  Homewarning: –
  Home sent of: –
  Homempv: –
  Awaympv: –
  Hometeam Squad: Fredrik Aronsson

  Martin Rudolfsson
  Reda Chahrour
  Calle Berglund
  Marcus Westerlund

  Christofer Zachrisson
  Robin Oddmo
  Henrik Danielsson
  Johan Blomberg

  Fredrik Karlsson
  Admir Osmancevic
  Hometeam Sub: Johan Friberg
  Marcus Winqvist
  Rasmus Köhler-Jakobsson
  Robin Andersson
  Tomoki Motomachi (målvakt)
  Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

  Jimmie Hermansen
  Niklas Hansson
  Philip Brandgård
  Lirim Sali

  Ali Jasim
  Zoran Jovanovic
  Martin Abrahamsson
  Blerim Mullici

  Robin "Malaga" Nilsson
  Robert Drwiega
  Awayteam Sub: Magnus Bönnemark (Blerim Mullici 46)
  Marcus Hansson (Lirim Sali 46)
  André Grabowski (Martin Abrahamsson 62)
  Edin Cakovic (Robert Drwiega 72)
  Azeem Razwan (80)
  Mirza Nezirevic (målvakt)