Fall framåt för U-laget

Det är mycket som inte har fungerat i de senaste matcherna för IFK Malmös U-lag. Därför var insatsen i söndagens träningsmatch mot Arlövs BI, där det blev seger med 3-1 (1-0), ett fall framåt.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Detta var ett steg framåt, framförallt offensivt, där vi skapade många målchanser. Vi lyckades också hålla dem långt från vårt mål, så de sårade oss inte särskilt mycket och de få gångerna som de var igenom var för att vi gjorde enkla misstag.

Vi hade en mycket positiv attityd och bra energi ute på planen. Vår lagkapten Ahmedin "Medo" Sudic fick efter en skada gå ner och spela back, vilket han gjorde mycket bra och gav på så sätt trygghet åt hela backlinjen.

Dessutom var våra båda forwards, Dzevad Nezirevic och Alaa Baker, verkligen på hugget. Dzevad gjorde två mål under matchens gång och Alaa bidrog i högsta grad genom att skapa mycket målchanser.

För en gångs skull gjorde alltså våra 89:or en bra match och förhoppningsvis fortsätter det i den riktningen. Det räcker inte att göra en bra match på tre månader, utan man måste ha kontinuitet om man ska få fler tillfällen att träna med A-laget.

Det gäller nu för oss att inte slå oss till ro och ta den närmaste veckan på fullaste allvar. På lördag väntar en tuff match mot Ängelholms FF och det börjar dessutom dra ihop sig så smått inför seriestarten.

Arlövs BI – IFK Malmö 1-3 (0-1)

Arena: Kronetorpsvallen, grus
Mål: 0-1 (25) Dzevad Nezirevic, 1-2 (70) Dzevad Nezirevic, 1-3 (75) Ahmedin Sudic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mirza Nezirevic

Walid Shams
Daniel Weclewicz
Mario Djordjevic
George Safi

Ahmedin Sudic
Tobias Rosenlind
Abdullah Jassim
Edis Djugumovic

Alaa Baker
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Hiwa Bakhtiyar (Daniel Weclewicz 25)
Hedi Bakhtiyar (Edis Djugumovic 65)
Kusha Modyr (George Safi 70)
Mohammed Kahidani (målvakt)