IFK Malmö fick verkligen kämpa

Två nya friska poäng blev resultatet av söndagsutflykten till Märsta där det allsvenska topplaget IFK Malmö betvingade hemmalaget Skånela IF med siffrorna 30-25 efter pausledning med 14-13.

Det blev som förväntat en pärs, och en helt annan match jämfört med hemmamatchen i Baltiska Hallen i förra veckan. Skånela visade sig vara ett helt annat lag i sin hemmagruva jämfört med deras agerande på bortagolv, och avgörandet skulle låta vänta på sig ända tills matchens slutskede.

Dock var det våra grabbar som tog tag i dirigentpinnen och gick snabbt fram till 5-2, och vi höll oss sedan kvar i ledningen och ledde så sent som sju-åtta minuter för paus med 13-8. En dubbelutvisning förstörde dock vår fina första halvlek och Skånela kunde knappa in till paussiffrorna 14-13.

Andra halvlek startade vi på bästa sätt och ökade direkt på ledningen till 17-13, men en utvisning skulle återigen komma att påverka matchförloppet.

Skillnaden var att denna gång var det en utvisning på en Skånelaspelare som vi förlorade med två mål efter ganska rejält slarv, och det verkade som detta föranledde att vi hamnade i en svacka, och med cirka kvarten kvar hade Skånela gått om och ledde 21-19.

Nu visade vi återigen vår styrka när avgörandet skall falla, och gjorde alltså 11-4 på den sista kvarten. Inte första gången vi avgör i slutet, och troligen inte heller sista. Det finns en stark moral i laget, och en god fysik, även om kanske just den fysiska biten var ett av våra större problem idag.

Såväl Kalle Sjödin, med maginfluensa, och Trond Förde Erikson, som legat nerbäddad i feber insvept i en norsk lusekofte hela veckan, hade rejält nedsatta krafter, och på lördagen tvingades såväl Jimmy Östling som Jonas Jensen, kasta in handduken på grund av feber.

Till detta skall också läggas att Daniel Thysell, som i Jonas Jensens frånvaro nu fick spela hela matchen, och gjorde det bra, kom direkt från ett ovanligt jobbigt arbetspass på Malmö Brandkår.

Daniel var så trött i slutet av matchen att han på ett inspel från Kalle Sjödin såg tre bollar och försökte fånga samtliga, vilket inte gick så bra.

Denna seger vill jag i första hand tillskriva en härlig laginsats där alla spelarna verkligen bidrog med fighteranda och moral.

Men bäst var Klas Hermansson som nu gjorde en mycket bra match. Kan tänka mig att den gode Klas hungrade för revansch efter den något bleka insatsen mot Skånela i Malmö.

Marius Vargalui gjorde comeback efter sitt långa skadeuppehåll och var också han mycket bra med bland annat sex fina mål på sitt konto.

Sedan måste jag också framhålla firma Koos & Roos (Fredrik och Rickard) som båda bidrog med vilja och engagemang, och gjorde mycket bra och avgörande insatser.

Nu blir det endast en dag för att slicka eventuella sår, och för sjuklingarna att tillfriskna, för redan på tisdag är det dags för en ny drabbning, då Önnered kommer på besök till Baltiska Hallen.

Väl mött då!

Text: Tommy Thysell

Hometeam: SKÅNELA IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-14
Scorefull: 25-30
Arena: Vikingahallen
Crowd: 475
Referee: Gattas Malki, Hallsberg, Markus Winberg, Solna
Goal: –
Homewarning: Mathias Mattsson 2, Per Eriksson Romild
Home sent of: –
Homempv: Tommy Söör
Awaympv: Klas Hermansson
Hometeam Squad: Anders Fröjd
Tommy Söör

Jeff Tollbring
Anders Olovsson
Johan Båverud
Kacper Wydmuch
Mathias Mattsson
Kim Bäckman
Eric Engström
Christoffer Rosén
Erik Sundgren
Per Eriksson Romild
Hometeam Sub: Anders Olovsson 6
Johan Båverud 6 (2)
Kacper Wydmuch 6
Kim Bäckman 3
Mathias Mattsson 3
Christoffer Rosén
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Klas Hermansson

Marius Vargalui
Daniel Hedlund
Fredrik Koos
Daniel Thysell
Rickard Roos
Johnni Pedersen
Trond Förde Eriksen
Niclas Ljungqvist
Per Ögren
Kalle Sjödin
Mads Isbrand
Awayteam Sub: Marius Vargalui 6
Kalle Sjödin 5 (1)
Daniel Hedlund 4
Daniel Thysell 4
Johnni Pedersen 3
Rickard Roos 3
Trond Förde Eriksen 3
Fredrik Koos
Niclas Ljungqvist