Det finns ännu mycket kvar att lära. Men det som 18-årige André Grabowski har visat upp hittills har räckt för att övertyga division 1-nykomlingen IFK Malmö om att skriva kontrakt med honom.

Grabowski, som är yttermittfältare/anfallare, har formellt tillhört Malmö FF ända sedan han började spela fotboll 1996. Under hösten ifjol var han dock utlånad till Höllvikens GIF i division 2, där det sammanlagt blev sex seriematcher.

– Det var aldrig aktuellt att fortsätta i Höllviken och då jag heller inte fick nytt kontrakt med Malmö FF så fastnade jag för IFK Malmö. En klubb som satsar mycket på unga spelare och därför tror jag att jag ska trivas, säger André Grabowski, till ifkmalmo.com.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, förklarar värvningen.
– Han sökte sig själv hit och då han sedan visade framfötterna, så bestämde vi oss för att värva honom. Det är en ung och mycket utvecklingsbar spelare, som är rapp i steget och duktig en mot en, men som måste jobba mycket med sin defensiva sida.

Fakta/André Grabowski

Ålder: 18 år.
Position: Yttermittfältare/anfallare.
Familj: Mamma, pappa och två storasystrar.
Yrke/utbildning: Studerar Handel vid Malmö Borgarskola
Längd: 178 cm.
Vikt: 78 kg.
Klubbar: Malmö FF (1996-2006), Trelleborgs FF (lån 2003), Kvarnby IK (lån hösten 2004-våren 2005), Höllvikens GIF (lån hösten 2006), IFK Malmö (2007-).
Intressen: Fotboll är nummer ett för mig.
Varför IFK Malmö? Jag har alltid tyckt att det har varit en bra klubb och de senaste åren har de ju också satsat mycket på unga spelare. Så faktiskt var det så att jag sökte mig själv till klubben för att utvecklas vidare, samt för att spela på en högre nivå, och hittills har de uppenbarligen gillat vad de har sett.