P96 ut i åttondelen

IFK Malmös P96 gjorde på lördagen en bra insats i Vellingecupen. Laget tog sig vidare som tvåa från gruppspelet, men i åttondelsfinalen fick man ge sig med knappa 5-6 mot Glumslövs GIF.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Det var en bra match som vi gjorde mot Eriksfälts FF 1. Vi spelade ut dem totalt och jag tror inte att de hade ett enda skott på mål. Efter att matchen hade nått full tid hade överlägsenheten tagit ut sin rätt och vi vunnit med 8-0.

Den andra matchen mot Kvarnby IK 2 var riktigt illa. Grabbarna trodde att det skulle gå lätt, men vi fick oss en rejäl omgång av Kvarnby, som spelade ut oss från början till slut och vann med hela 5-0.

Inför den sista matchen i gruppen mot Vellinge IF visste vi att vi behövde vinna eller spela oavgjort för att gå vidare från gruppen.

Det började också bra mot Vellinge där vi pressade, dock utan att kunna få in bollen i mål. Vellinge var bra och kom till flera avslut, men vår målvakt räddade oss. Med tio sekunder kvar fick vi en frispark som Tarek Bekhar sköt i mål och vi var vidare.

Åttondelsfinalen mot Glumslövs GIF skulle definitivt inte bli någon lätt uppgift. De hade vunnit sin grupp övertygande och hade ett mycket bra lag.

Vi fick också sämsta tänkbara start på matchen och redan efter fyra minuter låg vi under med 0-4. Då bestämde jag mig för att ta in Tarek Bekhar i mål istället för Alexander Pinto och som grabbarna kämpade sedan.

Killarna hade verkligen inte gett upp hoppet, utan vi lyckades reducera till 3-4 innan de åter kunde utöka sin ledning till 6-3. En sista kraftansträngning av oss gav både ett och två mål fram till slutresultatet 5-6.

Visst vi åkte ut i åttondelsfinalen, men grabbarna gjorde ändå en riktigt fin turnering och jag är mycket stolt över deras prestation. De kämpade och gav verkligen allt, så det ser bra ut inför fortsättningen.

Gruppspel

Grupp F

IFK Malmö – Eriksfälts FF 1 8-0
Mål: Ahmed Fakhro 3, Thomas Kalam 2, Emir Rahman, Mustafa Omar, Tarek Bekhar (IFK)
Varningar:

IFK Malmö – Kvarnby IK 2 0-5
Mål:
Varningar:

Vellinge IF 3 – IFK Malmö 0-1
Mål: Tarek Bekhar (IFK)
Varningar:

Slutspel

Åttondelsfinal

Glumslövs GIF – IFK Malmö 6-5
Mål: Tarek Bekhar 3, Ahmed Fakhro 2 (IFK)
Varningar:

IFK MALMÖ (2-2)

Alexander Pinto

Tarek Bekhar
Alexander Dobreva

Thomas Kalam
Ahmed Fakhro

Avbytare

Emir Rahman
Alexander Ghara

Bassam Ahmad
Mustafa Omar