Bönnemark övertygade IFK Malmö

Så värst mycket visade Magnus Bönnemark inte i början. Men de senaste veckorna har den 22-årige yttermittfältaren från Myresjö IF hunnit ikapp med träningen och på torsdagen skrev han på för ett plus ett år med division 1-nykomlingen IFK Malmö.

Länge var "di gule" tveksamma till om man överhuvudtaget skulle värva honom. På träningarna gjorde han inte mycket väsen av sig och inte heller i träningsmatcherna presterade han något nämnvärt.

– Det är lite därför som vi har haft svårt att bestämma oss. Han såg nämligen hemskt otränad ut när vi började träna i januari, men på sistone har han sett betydligt piggare ut, säger Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Magnus Bönnemark, som inledde sin fotbollskarriär i IFK Trelleborg och även har spelat i Malmö FF, hade IFK Malmö som förstaalternativ då det stod klart att Myresjö IF hade åkt ur division 1.

Men någon självklarhet att det skulle bli napp var det inte. En semesterresa och två veckors sjukdom höll på att grusa de förhoppningarna. Så det där med att han var "otränad" hade sin förklaring.

– Jag var två veckor i Thailand och därefter åkte jag på en lika lång luftrörsinfektion under julen, så där tappade jag en hel del kraft. Det är först på sistone jag har börjat känna att jag har varit på väg tillbaka, berättar Magnus Bönnemark.

Han ser fram emot att få spela med IFK Malmö och att få göra sin andra säsong i ettan.
– Det var ju surt att vi åkte ur med Myresjö, särskilt då det skiljde så lite som två mål. Därför är jag glad över att få komma till IFK Malmö och förhoppningsvis ska det gå betydligt bättre den här gången.

Jonas Danielsson, IFK-tränaren, motiverar värvningen.
– Nu när han har fått klart piggare ben så är han mycket intressant för vår del. Det är en liten och kvick spelare, som vi mest ser som yttermittfältare, men som även kan användas i anfallet.

Fakta/Magnus Bönnemark

Ålder: 22 år.
Position: Yttermittfältare/anfallare.
Familj: Mamma Lena, pappa Mårten, storebröderna Mikael och Mathias.
Yrke/utbildning: Arbetssökande.
Längd: 174 cm.
Vikt: 71 kg.
Klubbar: IFK Trelleborg (1990-2002), Malmö FF (2003-2004), Myresjö IF (2005-2006), IFK Malmö (2007-).
Intressen: Umgås med kompisarna, gå på bio och ta en fika på stan.
Varför IFK Malmö? Då Myresjö åkte ner i division 2 så kände jag att jag ändå gärna ville spela kvar i ettan. Och eftersom jag är härnere ifrån, så var IFK Malmö mitt förstaalternativ. Det är ju en välkänd klubb och dessutom har vi en väldigt inspirerande trupp, med många duktiga spelare, så det kan bli hur bra som helst.