Två snabba mål av U-laget

Det var länge mållöst i lördagens träningsmatch mellan IFK Malmös U-lag och Malmö Anadolu BI. Men inom loppet av fem minuter gjorde "gulingarna" två mål som ledde fram till slutresultatet 2-0 (0-0).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi hade som målsättning att komma rätt in i matchen under de första tjugo minuterna med ett spelsystem som vi har använt i de senaste matcherna, ett 4-4-2, men så skiftade vi till det gamla 4-3-3-systemet som vi brukade använda innan.

Målsättningen var att ha 0-0 efter den första halvleken eftersom vi är det konditions- och fysmässigt starkaste laget i hela Malmö, så vi visste att vi också skulle få ett övertag i den andra halvleken.

Den första halvleken genomfördes också på ett mycket bra sätt rent taktiskt. Med 4-3-3-systemet så fick ett bättre anfallsspel med mer tryck i offensiven och vi klarade av målet att hålla nollan.

Sedan i den andra halvleken så fortsatte vi att få kontinuitet genom ett bra anfallsspel där vi varierade korta och långa uppspel i och med att våra forwards var nära varandra. Detta lyfte upp laget och vi kunde ha länge anfall på motståndarnas planhalva.

1-0 var också ett typiskt 4-3-3-mål, där sjuan gör en avledande löpning, nian får bollen i djupled istället för att sedan ha ett triangelspel och lyckas göra mål. Vi såg en del sådana kombinationer och det var väl okej, men det kan givetvis bli ännu bättre.

Under andra halvlek tog vi över alltmer. Något som berodde på all den styrke- och fysträningen som vi genomför och som kanske är lite annorlunda än vad andra lag bedriver. De som tycker att en försäsong med mig är tuff, får således betalt när serien börjar.

Givetvis är det alltid skönt med en vinst, men som allt annat på försäsongen så är det prestationen och de målsättningarna som man har satt upp som är det viktiga.

Så vi är varken sämre för att vi har förlorat mot Vellinge, eller världsmästare för att vi nu vann mot MABI, allt är bara en förberedelse för det som närmar sig. Men vi gjorde en mycket bra match som leddes utav Alaa Baker, som var en utomordentlig lagkapten.

IFK Malmö – Malmö Anadolu BI 2-0 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-0 (65) Hiwa Bakhtiyar, 2-0 (70) Dzevad Nezirevic
Varningar: Daniel Weclewicz (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mohammed Kahidani

Mario Djordjevic
Kristoffer Bertolino
Daniel Weclewicz
George Safi

Tobias Rosenlind
Alaa Baker
Mohammed

Walid Shams
Dzevad Nezirevic
Edis Djugumovic

Avbytare

Hiwa Bakhtiyar (Walid Shams 55)
Max Rogersson (George Safi 70)
Kevin Delgado