Sedan förra fredagen har division 1-klubben IFK Malmö tränat på gräs. Och på lördagen är det också dags för den första gräsmatchen då "gulingarna" möter GIF Nike, som är nykomling i tvåan, på Malmö Stadion plan 2.

Truppen: Magnus Ringdahl, Mirza Nezirevic – Ali Jasim, Niklas Hansson, Ahmedin Sudic, Lirim Sali, Magnus Bönnemark, Joakim Persson, Martin Abrahamsson, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic. André Grabowski, Jimmie Hermansen, Robin Nilsson Bogdanovic, Philip Brandgård, Edin Cakovic, Kristoffer Bertolino, Alaa Baker, Jörgen Svensson.

Aktuellt: Det var två veckor sedan IFK Malmö spelade match, men efter lördagens match mot GIF Nike, så har "di gule" bara en vilodag innan man på måndagen möter den danska Superettanklubben Ölstykke FC.

Då den matchen går mot bättre motstånd och därmed också betraktas som "viktigare" så kommer IFK Malmö att lufta alla tillgängliga spelare på lördagen. Man har även plockat in juniorerna Alaa Baker och Kristoffer Bertolino som vid spel gör A-lagsdebut i klubben.

Meningen är att rutinerade mittbacken Jörgen Svensson, som varit ljumskskadad under en längre period och inte har spelat en enda träningsmatch under året, ska göra ett inhopp på ungefär en kvart.

Såväl Zoran Jovanovic som Jeton Krasniqi kommer att röntga sina knän på lördagen och missar därmed matchen. Det gör även målvakten Niclas Jeppson (bristning i låret) och Michal Aksamit (privata skäl).

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Såklart är det inte speciellt optimalt att bara ha en dags mellanrum till nästa match, men då vi har fått två inställda så behövde vi få den extra matchen mot danskarna.

Det finns dock bara en sak som gäller mot Nike, även om vi nu kommer att byta ganska så friskt, och det är att vinna matchen. Jag förväntar mig faktiskt att vi gör det och att vi även klarar av att föra matchen.