Jovanovic spelade fram Molins

Så värst mycket fick inte IFK Malmös Daniel "Bato" Jovanovic ut av sitt spel i torsdagens P88-landskamp mot Slovakien. Det enda positiva var att han stod för framspelningen till det svenska målet i matchen som slutade 1-1 (1-0).

– Jag hade hoppats på att det skulle gå bättre, men han har tappat en hel del sedan vi sågs sist. Det är ganska tydligt att han tränat alldeles för dåligt den senaste tiden, sade förbundskaptenen Ulf Svensson, till ifkmalmo.com.

Träningstappet har dock sin naturliga förklaring. Det började med att Daniel Jovanovic skadade sig i ljumsken på uppvärmningen inför EM-kvalmatchen mot Island i oktober och därefter har skavankerna bara avlöst varandra.

Han tvingades tacka nej till landslagslägret i Växjö i december på grund av sjukdom och i februari stoppade ett krånglande ledband i foten honom från att åka till Bosön. Och till detta en rad missade träningar och träningsmatcher med IFK Malmö.

– Det är flera månader kvar till EM-kvalets andra omgång i juni, så han har fortfarande gott om tid på sig att komma i form. Han har ju grunden i sig, men konditions- och fysmässigt ligger han en bit efter de övriga, förklarade Ulf Svensson.

Det positiva då? Efter drygt 40 minuters spel så fick han en crossboll av Gaisaren Tobias Holmqvist på vänsterkanten. Daniel "Bato" Jovanovic snappade upp bollen och spelade in framför mål till MFF:s Guillermo Molins som inte hade några problem att förvalta läget.

Efter en knapp timmes spel byttes Jovanovic, som spelade högeryttermittfältare, ut till förmån för Mathias Unkuri.

Med matchen som helhet var dock förbundskaptenen Ulf Svensson nöjd.
– Det är faktiskt mycket bra gjort att spela oavgjort två gånger i rad mot Slovakien, även om vi var närmast segern i den här matchen. Vår insats idag (läs torsdag) var också klart mycket bättre än den i tisdags.

Slovakien – Sverige 1-1 (0-1)

Arena: Senec
Publik: 81
Mål: 0-1 (41) Guillermo Molins, 1-1 (80) Marek Kuzma
Varningar:

SVERIGE (4-4-2)

Peter Abrahamsson

Michael Almebäck
Marcus Nilsson
Moses Reed
Martin Olsson

Daniel Jovanovic
Christoffer Karlsson
Fredrik Holster
Emir Bajrami

Guillermo Molins
Tobias Holmqvist

Avbytare

Mathias Unkuri (Daniel Jovanovic 59)
Philip Milenkovic (Marcus Nilsson 59)
Rasmus Elm (Christoffer Karlsson 71)
Jonathan Hellström (Martin Olsson 80)
Denni Avdic (Guillermo Molins 82)
Jetullah Bahtiri (Emir Bajrami 84)
Zlatan Azinovic (målvakt)