Den 24-årige mittbacken och defensive mittfältaren, Srdjan Remetic, från Höllvikens GIF, men mest känd för sina många år i Kirseberg IF, skrev på torsdagen på ett treårskontrakt med division 1-nykomlingen IFK Malmö.

Srdjan Remetic började spela fotboll i Kirseberg vid elva års ålder och blev 2001 utsedd till det årets mest lovande junior inom Malmöfotbollen. Bortsett från ett halvår i Frankrike och i Balkan så var han trogen KIF ända till i somras då det blev Höllviken.

– Det är en duktig spelare och backar har vi ju brist på. Håller han dessutom samma kvalité som då han blev utsedd till Malmös mest lovande junior, så blir det ett kanonförvärv, säger Göran Åkerman, ordförande i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Tränarduon Jonas Danielsson och Jimmi Olsson väljer dock att ligga lågt i kommentarerna.
– Vi har hört namnet, men så mycket mer om honom vet vi faktiskt inte. Därför väljer vi att inte säga någonting om hans kvalitéer förrän vi har sett honom i träning ett tag.

Srdjan Remetic fick en bristning i låret i förra veckan, men ska kunna börja träna på måndag.

– Det ska bli skoj även om det inte är första gången jag tränar med IFK Malmö. Under Superettantiden (2003 reds. anm.) så gjorde jag några pass och sedan dess finns ju Martin Abrahamsson kvar i truppen, berättar han.

Då spelade dessutom nuvarande tränaren Jonas Danielsson i laget. Srdjan Remetic är även bekant med Philip Brandgård och ett av säsongens gula nyförvärv, André Grabowski, som han spelade med under sin korta period i Höllviken.

Fakta/Srdjan Remetic

Ålder: 24 år.
Position: Mittback/defensiv mittfältare.
Familj: Mamma, pappa och lillebror Aljosa som spelar i U-laget.
Yrke/utbildning: Graverare på Malmö Gravyrverkstad.
Längd: 180 cm.
Vikt: 82 kg.
Klubbar: Kirseberg IF (1994-2003), FC Du Nivulet Frankrike (2004), FBK Balkan (2004), Kirseberg IF (2005-2006), Höllvikens GIF (2006-2007), IFK Malmö (2007-).
Intressen: Umgås med kompisarna när jag är ledig.
Varför IFK Malmö? Egentligen var det inget som var planerat, men de kontaktade mig och jag tycker att det ska bara bli roligt att få testa på spel i division 1 med IFK Malmö. De har en mycket intressant trupp i mina ögon och dessutom ska det bli roligt att åter få spela i samma klubb som min lillebror Aljosa.