Nezirevic avgjorde för U-laget

Segern satt långt inne. Men i den 89:e minuten så lyckades skyttekungen Dzevad Nezirevic göra 2-1 vilket gav tre poäng åt IFK Malmös U-lag i onsdagens premiärmatch mot Sundets IF i juniorserien division 2 Södra.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

De första 20 minuterna var bra och då skapade vi också väldigt många målchanser. Det gjorde vi genom att försöka få ett positionsspel centralt på planen och koppla till två olika triangelspel, ett på höger och ett på vänster sida.

Jag tycker även att vi eftersträvade att vända spelet från den en triangel till en annan, då vi inte lyckades komma till genombrott på den första.

Därför var vår vänstra mycket företagsam, medan vi inte lyckades riktigt på den högra. Detta blev dock bättre i den andra halvleken då Walid Shams kom in, vilket gjorde att vi fick bättre projektion i anfallsspelet på höger sida.

Det var många gånger som vi fattade rätt beslut i anfallet, men kunde ha valt snabbare övergångar från försvar till anfall. Jag är således glad över att vi skapade många målchanser fast vi borde ha fått in en del bollar tidigare för att slippa lida ända in i slutet.

Sundets IF bjöd bra motstånd, framförallt fysiskt, och de lyckades också hota vår nykomponerade backlinje en del gånger. Vi var dock ändå ett par klasser bättre så segern var hur rättvis som helst.

IFK Malmö – Sundets IF 2-1 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Goran Voloder, Arlöv
Mål. 1-0 (1) Dzevad Nezirevic, 2-1 (89) Dzevad Nezirevic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mohammed Kahidani

Dekan Hamatal
Tobias Rosenlind
Mario Djordjevic
George Safi

Martin Sosa
Edis Djugumovic
Alaa Baker

Mateo Mandic
Dzevad Nezirevic
Abdullah Jassim

Avbytare

Walid Shams (Dekan Hamatal 46)
Mohammed Ibrahim (Martin Sosa 60)
Michael Lindén