U-laget vidare i junior-DM

Det var inga stora marginaler. Fast 1-0 mot BK Olympic på tisdagen räckte gott och väl för att IFK Malmös U-lag skulle ta sig vidare i distriktsmästerskapet för juniorer där "di gule" i den tredje omgången ställs mot Nosaby IF.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Jag tycker att laget gjorde det bra under matchens tio första minuter där vi mycket väl kunde ha tagit ledningen. Men sedan föll vi in i deras fälla och deras tempo, vilket gjorde att vårt anfallsspel blev lite för omständigt.

Trots att spelet inte var så bra så fortsatte vi dock ändå att skapa målchanser. Kan man skapa målchanser och vara farliga även om man presterar en dålig fotboll så är det bra, fast för den sakens skull var jag absolut inte nöjd.

Försvarsmässigt finns det också en del justeringar att göra för kommande matcher. Vi hade några tillfällen där vi skulle ha försvarat oss med fler spelare, sju-åtta stycken spelare istället för sex.

Vi försökte rätta till en del av detta i halvtid, vilket gav en viss reaktion. 1-0 gjorde vi välförtjänt redan efter tio minuter i den andra halvleken genom Dzevad Nezirevic och vi hade flera chanser att utöka denna ledning.

När det gäller varningarna så var Dzevad Nezirevics första helt felaktig. Han skulle ha fått en muntlig varning istället för gult kort och det bidrog till att han fick sin andra varning, som var korrekt, vid en frispark och därmed blev det rött kort.

Ahmedin "Medo" Sudics röda kort var inte heller rätt. Domaren ansåg att det var en frilägesutvisning, men faktum var att det inte ens var ett friläge då "Medo" hade två spelare bakom sig. Frispark borde det ha blivit, inget mer.

IFK Malmö – BK Olympic 1-0 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Mål: 1-0 (55) Dzevad Nezirevic
Varningar: Dzevad Nezirevic 2, Alaa Baker (IFK)
Utvisningar: Ahmedin Sudic, Dzevad Nezirevic (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Mario Djordjevic
Kristoffer Bertolino
Ahmedin Sudic
George Safi

Tobias Rosenlind
Mohammed Ibrahim
Alaa Baker

Walid Shams
Dzevad Nezirevic
Abdullah Jassim

Avbytare

Edis Djugumovic (Walid Shams 46)
Hedi Bakhtiyar
Kusha Modyr
Mateo Mandic