Inför Söderettan – Hegenius tips

Att tippa årets upplaga av division 1 Södra är ingen lätt uppgift. Uppriktigt sagt har jag haft för lite koll på IFK Malmös kommande motståndare den här säsongen, förutom våra skånska kusiner Ängelholms FF och Kristianstads FF.

Av dessa två tror jag tveklöst mest på Ängelholm, ett lag IFK för övrigt möter på bortaplan i premiären.

Visserligen har ÄFF tappat många rutinerade spelare under vintervilan. Bland andra de före detta MFF-arna Jonas Axeldahl och Niklas Gudmundsson samt den gamle IFK Malmö-bekantingen Christian Andersson.

Dessa avbräck till trots spår jag ändå att ÄFF kommer att sluta på en framskjuten placering. Men vinner serien gör Qviding. Laget kommer närmast från en ettårig sejour i Superettan och tränas av den förre guldtränaren Zoran Lukic.

Ett litet varningsflagg höjer jag för FC Trollhättan, ett lag som bland annat slagit Landskrona BoIS på försäsongen. Något som onekligen imponerar.

Mitt högst vågade tips har fått följande utseende.

1. Qviding FIF
2. Ängelholms FF
————————————
3. FC Trollhättan
4. Västra Frölunda IF
5. Norrby IF
6. Skärhamns IK
7. Husqvarna FF
8. Kristianstads FF
9. IFK Malmö
10. Visby IF Gute
11. Torslanda IK
12. Carlstad United BK
————————————
13. IFK Värnamo
14. Skövde AIK