Inför Söderettan – övergångarna

Ifkmalmo.com har under försäsongen bevakat vad som har hänt på transfermarknaden gällande klubbarna i division 1 Södra. På lördag är det seriepremiär och därför är det dags för oss att sätta punkt med en totalsammanställning över övergångarna.

Carlstad United BK

Nyförvärv: Alin Vigariu (IK Brage), Erik Rådberg (FC Värmbol), Erik Wennberg (IK Arvika), Gustav Johansson (SK Sifhälla), Jani Toumala (Linköpings FF), Tobias Larsson (Degerfors IF)

Förluster: Diogo Oliveira (återvänder efter lån, IFK Norrköping), Ettah Ijoh (Syrianska FC), George Ekeh (Churchill Brothers, Indien), Joakim Turesson (IFK Ölme), Johan Bertilsson (Degerfors IF), Joseph Nguijol (klubb ej klar), Mirza Durakovic (Nybergsund IL, Norge), Rade Petrovic (klubb ej klar)

Tränare: Per-Johan Karlsson (ny)

FC Trollhättan

Nyförvärv: Christian Falk (Melleruds IF), Kemajl Avdiu (Husqvarna FF), Martin Scherdin (Åsebro IF), Rickard Kapella-Karlsson (BK Häcken), Rikard Nilsson (Bodens BK), Robert Pettersson (Ljungskile SK), Sasa Dobric (Vojvodina Novi Sad, Serbien-Montenegro)

Förluster: Alexander Adolfsson (Åsebro IF), Andreas Kristoffersson (Ljungskile SK), Janne Moilanen (FC Lahti, Finland), Jakob Johansson (IFK Göteborg), Per Eriksson (Ljungskile SK)

Tränare: Lars-Olof Mattsson (ny)

Husqvarna FF

Nyförvärv: Adam Eriksson (Hagapojkarna), Bennet Gustavsson (Nässjö FF), Christofer Bengtsson (Nybergsund IL, Norge), Martin Fransson (Aneby SK, Mattias Karlsson (Hovslätts IK), Niklas Andersson (Aneby SK)

Förluster: Fredrik Söderbing (Jönköpings Södra IF), Kelechi Temple Omeonu (klubb ej klar), Kemajl Avdiu (FC Trollhättan), Magnus Jonsson (IFK Öxnehaga), Samuel Armenteros (Heerenveen, Holland), Xhevdet Lumnica (Assyriska FF)

Tränare: Glenn Ståhl/Tomas Erixon (nya)

IFK Malmö

Nyförvärv: André Grabowski (Malmö FF/Höllvikens GIF), Edin Cakovic (Branteviks IF), Jimmie Hermansen (Bårslövs BoIF), Magnus Bönnemark (Myresjö IF), Niclas Jeppson (Trelleborgs FF), Robin Nilsson Bogdanovic (Malmö FF), Srdjan Remetic (Höllvikens GIF)

Förluster: Alexander Nunez (Malmö Anadolu BI), Fisnik Alaj (Höörs IS), Gamal Bin Saaid (Bunkeflo IF), Haris Xhemajli (klubb ej klar), Joakim Moberg (IFK Trelleborg), Migjen Shaqiri (lån, Kirseberg IF), Nana Piesie (lån, Kirseberg IF), Nezir Mehmeti (Vintrie IK), Robert Kjellin (Bunkeflo IF)

Tränare: Jimmi Olsson och Jonas Danielsson (nya)

IFK Värnamo

Nyförvärv: Kingsley Amuneke (Landskrona BoIS), Rickard Sandström (Mjällby AIF), Tommy Pettersson (Falkenbergs FF)

Förluster: Calle Berglund (Lunds BK), Jens Wiik (slutar), Linus Malmborg (återvänder efter lån, Östers IF), Martin Karlsson (återvänder efter lån, Östers IF), Sebastian Göransson (Östers IF)

Tränare: Peter Johansson (ny)

Kristianstads FF

Nyförvärv: Andreas Nilsson (IFK Hässleholm), David Eek (IFK Hässleholm), Niklas Nordgren (Odense BK), Stefan Larsson (Sölvesborgs GoIF)

Förluster: Almir Barbosa (okänd klubb, USA), Marcelo Fazzio Sarvas (Mjällby AIF), Marcos Silva (okänd klubb, Brasilien), Peter Martinsson (klubb ej klar), Richard Persson (Nosaby IF)

Tränare: Joacim Welander (tredje året)

Norrby IF

Nyförvärv: Eder Sarkis (lån, IF Elfsborg), Erik Johansson (Södra Ving), Gustaf Nordmark (IF Heimer), Jeton Gorcaj (Lenikir, Island), Jimmy Arnesson (Grimsås IF), Jonathan Fhager Bergdalens IK), Kristoffer Alfredsson (Sandareds IF), Martin Hansson (Sandareds IF), Martin Simonsson (Skärhamns IK), Peter Carlsson (lån, IF Elfsborg)

Förluster: Johan Karlefjärd (Jönköpings Södra IF), Lars Ekdahl (okänd klubb, Göteborg), Mikael Andersson (Sandhults SK), Petri Tähtinen (klubb ej klar), Tobias Edenvik (lån, Bollebygds IF), Vedad Aganovic (Bunkeflo IF)

Tränare: Håkan Sandberg (andra året)

Qviding FIF

Nyförvärv: Ante Maletic (Västra Frölunda IF), David Björkeryd (Nybergsund, Norge) Hannes Stiller (Västra Frölunda IF), Julio Cesar Mozeli (Paulista, Brasilien), Peter Elmander (GAIS), Richard Hansson (IFK Göteborg U), Tomas Eriksson (Luleå Fotboll)

Förluster: Christian Nygren (IF Warta), Daniel Olsson (Utsiktens BK), Dejan Jurkic (okänd klubb, Grekland), Fredrik Holmberg (Degerfors IF), Fredrik Lagemyr (Valdres FK, Norge), Fredrik Syversen (Utsiktens BK), Henrik Forsberg (slutar), Josef El Dana (FK Kozara), Mathias Gravem (Ljungskile SK), Max Jönsson (IF Warta), Peter Lind (Mölnlycke IF), Robert Karlsson (Ytterby IS), Samet Vatansever (Västra Frölunda IF), Stefan Malmberg (klubb ej klar)

Tränare: Zoran Lukic (andra året)

Skärhamns IK

Nyförvärv: Björn Rydberg (Kinna IF), Dejan Gorcanac (Nybergsund IL, Norge), Erik Olsson (Stenungsunds IF), Jonas Gunnarsson (Henåns IF), Korosh Hamati (Lärje/Angered IF), Marcus Axelsson (Vallens IF), Tobias Gimpel (Ljungskile SK)

Förluster: Dag Magnusson (klubb ej klar), David Thylen (okänd klubb), Fredrik Dahlqvist (assisterande tränare Utsiktens BK), Johan Bertilsson (IK Kongahälla), Martin Simonsson (Norrby IF)*, Oscar Marek (Valdres FK, Norge)

Tränare: Lars Hansson (ny)

Skövde AIK

Nyförvärv: Anders Danielsson (Skultorps IF), Christoffer Mako (Tibro AIK), Gustav Karlsson (Skene IF), Mårten Gustafsson (Tibro AIK)

Förluster: Adam Tapper (lån, IFK Skövde), Andreas Johansson (lån, IFK Skövde), Christoffer Berggren (Skultorps IF), David Lööf (lån, IFK Skövde), Denny Mattsson (Våmbs IF), Eric Patzschke (Våmbs IF), Jasmin Sekic (lån, IFK Skövde), Johan Eriksson (lån, IFK Skövde), Sebastian Hellberg (Skultorps IF)

Tränare: Gudmundur Magnusson (femte året)

Torslanda IK

Nyförvärv: Dan Fransson (Robertsfors IK), Ehiorobo Prince Efe (GAIS), Hector Svensson (Skene IF), Henrik Nikäli (Lindome GIF), Joakim Andersson (Sandareds IF), Magnus Berglöv (BK Häcken), Martin Christiansson (Lindome GIF), Michel Hansson (Finlandia/Pallo IF), Pontus Parling (Gamla Uppsala IK)

Förluster: Andreas Hagman (Utsiktens BK), Daniel Bovbjerg (klubb ej klar), Janne Yrjönheikki (klubb ej klar), Jesper Fredriksson (I USA), Joel Gustavsson (I USA), Ola Enelund (klubb ej klar), Thomas Larsson (Knippla IK)

Tränare: Jan-Erik Lien (ny)

Visby IF Gute

Nyförvärv: Edib Kurtovic (GIF Sundsvall), Goran Jovanovic (Brynäs), Hassan Hilowle (Sandvikens AIK), Jakob Sandberg (IFK Visby), Jonas Lindstrand (Motala AIF), Thorbjörn Ahlqvist (Vasalund/Essinge IF)

Förluster: Alexander Gerndt (AIK), Anders Lindberg (Enköpings SK), Daniel Söderstrand (slutar), Fredrik Larsson (klubb ej klar), Oscar Forsström (Ekenäs IF, Finland), Stefan Högberg (Konyaspor KIF)*

Tränare: Stellan Carlsson (fjärde året)

Västra Frölunda IF

Nyförvärv: Berahman Gholamreza (GAIS), Fernando Echenique (IFK Göteborg U), Henrik Nyholm (Ljungby IF), Igro Mujkic (Örgryte IS U), Jasmin Klapija (Ljungskile SK), Jonas Gustavsson (Holmalunds IF), Naim Khreis (GIF Sundsvall), Samet Vatansever (BK Häcken/Qviding FIF), Vladimir Majdandaic (IFK Göteborg U)

Förluster: Ante Maletic (Qviding FIF), Eddy Lopez (slutar), Erik Friberg (BK Häcken), Fredrik Danielsson (Utsiktens BK), Hannes Stiller (Qviding FIF), Jesper Johansson (Lerkils IF), John Andersson (Utsiktens BK), Peter Nyström (Sogndal, Norge)

Tränare: Reine Almqvist (ny)

Ängelholms FF

Nyförvärv: Anders Friberg (Landskrona BoIS), Antonio Rojas (Asmundtorps IF), Christoffer Dahlström (Helsingborgs IF), David Bennhage (IK Oddevold), Hulusy Dolar (Asmundtorps IF), Jakob Augustsson (Helsingborgs IF), Jonas Lindh (Landskrona BoIS), Mattias Adelstam (Bunkeflo IF), Max Mölder (Laholms FK), Sebastian Hansson (Laholms FK)

Förluster: Christian Andersson (Malmö Anadolu BI), Christoffer Skoog (klubb ej klar), Jonas Axeldahl (klubb ej klar), Markus Johannesson (klubb ej klar), Mattias Eriksson (Fortuna), Niklas Gudmundsson (klubb ej klar)

Tränare: Roar Hansen (andra året)

Har vi missat någon övergång? Mejla då till undertecknad!