P91 vann märklig match

Det svängde friskt då IFK Malmös P91 och Malmö Anadolu BI på fredagen möttes i premiären av P16 Skåne grupp A. "Di gule" var dock flera klasser bättre spelmässigt och lyckades till slut rättvist vinna med 5-4 (2-2).

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P91:

Då det var en rätt så märklig match så var det extra skönt att få med oss tre poäng. Bortsett från 1-0 och 5-4-målet så var det faktiskt MABI som tog ledningen med såväl 2-1, 3-2 som 4-3. Och detta trots att vi var betydligt bättre.

De fem målen som vi gjorde skapade vi själva och det var givetvis bra, medan tre av MABI:s mål berodde på enkla misstag av oss. Misstag som vi definitivt inte får göra om vi ska kunna vara med i toppstriden i den här serien.

Det som dock var särskilt positivt med den här matchen var kämpartakterna som killarna visade. De spelade verkligen med hjärtat under 80 minuter och krigade för att inte förlora den här matchen, som vi alltså vann till slut.

Jag måste också passa på att nämna matchens delikatess som förmodligen kommer att bli ett av årets snyggaste mål i IFK Malmö. Tio minuter från slutet fick vi en frispark som Martin Sosa skruvade in från 35 meter.

IFK Malmö – Malmö Anadolu BI 5-4 (2-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Magnus Jarlebratt, Malmö
Mål: 1-0 (18) Edis Djugumovic, 2-2 (34) Sebastian Cekic (straff), 3-3 (57) Mateo Mandic, 4-4 (70) Martin Sosa, 5-4 (76) Mateo Mandic
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Diyar Kermanj

Max Rogersson
Kevin Delgado
Michael Lindén
Dekan Hamatal

Tobias Rosenlind
Martin Sosa
Edis Djugumovic

Mateo Mandic
Sebastian Cekic
Walid Shams

Avbytare

Aleksandar Milovanovic (Dekan Hamatal 25)
Aleksandar Milutinovic (Kevin Delgado 27)
Kenny Probert (Sebastian Cekic 60)
Fatos Sylejmani