Avspark: Ängelholms FF – IFK Malmö

På söndag den 15 april klockan 16:00 är det avspark mellan Ängelholms FF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Ängelholms FF (4-4-2): Pär Hansson – Max Mölder, Jonas Nilsson, Jakob Augustsson, Anders Friberg – Marcus Holgersson, Antonio Rojas, Johan Mangfors, Jonas Lindh – Calle Genberg, Mattias Adelstam. Avbytare: Christian Augustsson, Christofer Dahlström, Johannes Bengtsson, Mario Gadza, Marcus Nilsson (målvakt).

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic.

AKTUELLT

Ängelholms FF: Juniorlandslagsmannen Emil Salomonsson har varit skadad i bäckenpartiet under hela försäsongen. Nu är mittfältaren emellertid tillbaka i full träning och lär göra comeback i A-laget om någon vecka.

En annan mittfältare, knäskadade Dennis Borup, får vänta ytterligare ett litet tag innan det blir spel igen. Dessutom saknas nyförvärvet från IK Oddevold, yttermittfältaren och anfallaren, David Bennhage, som ännu inte har blivit spelklar för sin nya klubb.

IFK Malmö: Det har varit en hel del skador och sjukdomar under försäsongen i nykomlingen IFK Malmö. Men då det på söndagen är dags för årets första seriematch så är samtliga i truppen friska.

Alla spelare är dock inte tillgängliga för spel. Två av nyförvärven, anfallaren Edin Cakovic, Branteviks IF och allroundspelaren Jimmie Hermansen, Bårslövs BoIF är ännu inte spelklara och kan spela tidigast i den tredje omgången.

TRÄNARNA TYCKER

Roar Hansen, tränare i Ängelholms FF: Vi mötte IFK Malmö två gånger förra året, 0-4 i en träningsmatch och så vann vi knappt i DM. Jag har även sett dem den här säsongen och lite grann har såklart hänt.

Pressen ligger på oss att prestera någonting. De är nykomlingar, spelar på bortaplan och kommer säkert inte att bjuda oss på något. Vi har största respekt för IFK Malmö och det är ju dessutom derbyfight så det kommer att bli tufft.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är premiär och det kittlar såklart lite extra. Vi ska se vad vi har lärt oss under månaderna på försäsongen och då det sett allt bättre ut så bör det sitta nu när det är dags.

Givetvis är det en tuff uppgift. Ängelholm säger att de ska vara med i toppen så jag tror inte att det blir någon enkel match för oss. Jag förväntar mig däremot att det blir mycket ställningskrig och jag hoppas att vi kan vinna matchen.