Poängförlust för IFK Malmö

Seriefavoriten Håkanstorp/IFK Malmö fick med nöd och näppe oavgjort, 3-3 (2-1), i söndagens premiärmatch i division 3 Södra mot Bunkeflo IF. Matchens bästa spelare, Hanna Nilsson, kvitterade med fem minuter kvar att spela.

Zonny Schmuck, tränare i IFK Malmö:

Först och främst så har vi betydligt mer att komma med än vad vi visade i den här matchen. Jag vet inte om det var premiärnerver, men tjejerna hade alldeles för dåligt tålamod och stressade alldeles för mycket.

En kvart, den sista i första halvlek, där vi gick upp i ledning med 2-1 är den enda där jag kan vara nöjd med spelmässigt. Där spelade vi nämligen riktigt bra och kom upp i den nivån som jag förväntar mig att vi minst ska ligga på.

Matchens lirare i vårt lag var utan tvekan Hanna Nilsson på topp. Det var därför härligt att hon fick kvittera med fem minuter kvar med tanke på de fina löpningarna som hon gjorde under hela den här matchen.

Håkanstorp/IFK Malmö – Bunkeflo IF 3-3 (2-1)

Arena: Rosengårds Norra IP
Domare: Rickard Nordén, Malmö
Mål: 0-1 (7) Helena Helldal, 1-1 (10) Linda Green, 2-1 (39) Linn Olsson, 2-2 (47) Helena Helldal, 2-3 (65) Caroline Norrman, 3-3 (85) Hanna Nilsson
Varningar: Maria Pollak (HIFK), Stina Gärdsell (BIF)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Maria Johansson

Emma Dahlstrand
Hanna Svendsen
Nina Ericsson
Carina Björkqvist

Veronica Hansson
Linda Green
Anette Palm
Ida Rahn Johansen

Linn Olsson
Hanna Nilsson

Avbytare

Anna Karlsson (Anette Palm 60)
Jenny Simonsson (Ida Rahn Johansen 60)
Nathali Persson (Emma Dahlstrand 65)
Camilla Bergström (Veronica Hansson 70)
Maria Pollak (Linn Olsson 70)