Avspark: IFK Malmö – Kristianstads FF

På söndag den 22 april klockan 14:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Kristianstads FF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Mirza Nezirevic – Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic.

Kristianstads FF (4-4-2): Dan Sadé – Torbjörn Nilsson, Marcus Svensson, Markus Senften, Andreas Nilsson – Ola Otfors, Fredrik Andersson, Andreas Svensson, David Eek – Kalle Rydhög, Stefan Larsson. Avbytare: Berat Gjyrevci, Joakim Svensson, Mikael Thomasson, Niklas Nordgren, Jakob Skarp (målvakt).

AKTUELLT

IFK Malmö: Det var en bristning i ljumsken som stoppade målvakten Magnus Ringdahl från spel i torsdagens match mot Hammarby i Svenska Cupen. Han tränar nu för fullt igen, men väljer av säkerhets skäl ändå att avstå matchen mot Kristianstads FF.

Värre är det med Lirim Sali som skadade sig på fredagens träning. Efter en kraftig smäll på foten tvingades han åka ambulans till sjukhuset där det konstaterades att det var en stukning som kommer att hålla honom borta från fotbollen i en till två månader.

Lagkaptenen Martin Abrahamsson fick ont i ett lår i matchen mot Hammarby. Det är dock inget som ska hindra från spel i söndagens match, där den enda ändringen är att André Grabowski ersätts av Srdjan Remetic.

Kristianstads FF: Den tidigare Sylvia-anfallaren Niklas Moberg råkade ut för en korsbandsskada för nästan exakt ett år sedan. Senaste månaden har han dock kunnat träna för fullt och i veckan ska han göra comeback i en U-lagsmatch.

Mittfältaren Andreas "Boven" Svensson som fick en blödning i närheten av hälsenan mot Qviding har tränat sedan i torsdags. Både han och anfallaren Stefan Larsson, som har haft ljumskkänningar, kan således starta mot IFK Malmö.

Nyförvärvet från danska Odense BK, anfallaren Niklas Nordgren, råkade ut för en mystisk magsjukdom för drygt tre veckor sedan. Han har tappat en del rent fysiskt, men börjar ändå på bänken i söndagens match, vilket även axelskadade Mikael Thomasson gör.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Jag förväntar mig att vi spelar som vi gjorde mot både Ängelholm och Hammarby, där vi inte var jättebesvikna trots förluster. Vi hoppas kunna fortsätta på den linjen och även trycka in några mål framåt.

Det skulle sitta fint med en vinst mot Kristianstad även om vi har ganska dålig koll på dem. Vi har bestämt oss för att köra vårt race och inte alls bry oss om motståndarna då de flesta matcherna lär bli rätt så lika varandra.

Joacim Welander, tränare i Kristianstads FF: Vi är riktigt nöjda med inledningen på serien. Det finns givetvis ingen anledning att klaga på något när man vinner och sättet vi vann på mot Qviding FIF var också mycket bra.

Den här gången är det en nykomling med mycket energi och ett disciplinerat försvarsspel som vi möter så vi räknar med att det blir lika tufft som i premiären. Bara för att vi vann mot Qviding så ska vi inte tro att det ordnar sig utan vi är beredda på kamp.