Djugumovic fick beröm

Han missade matcherna mot Norge. Fast när IFK Malmös Edis Djugumovic väl har spelat i P91-landslaget har han gjort det från start och det gjorde han också i sin tredje landskamp där Sverige utklassade Lettland med 6-0 (3-0).

Sverige gjorde en mycket bra match på Ystads Idrottsplats som för första gången stod värd för en landskamp. Och en bra insats gjorde även "di gules" Edis Djugumovic även om han kanske inte var den mest synlige spelaren på planen.

– Det fungerade ganska bra för min del, men jag tycker att jag borde ha kunnat få in fler inlägg. Så helt nöjd är jag inte, sade Edis Djugumovic, som fick spela längst ut till höger på mittfältet, på presskonferensen efter matchen.

Ett skott mot mål hade Edis Djugumovic på sina 62 minuter. Han var även i högsta grad inblandad i 3-0-målet som kom i den 32:e minuten. Djugumovic drev upp bollen på högerkanten och passade in till Viktor Lundberg som friställde målskytten Jesper Olsson.

Förbundskaptenen Ulf Svensson öste också beröm över IFK-talangen.

– Jag tycker att Edis var duktig ute på sin högerkant och slog faktiskt många bra inlägg. Han har också en härlig förstatouch och håller bollen bra intill kroppen, så det ser verkligen lovande ut för hans del.

Ingen är givetvis färdigutvecklad som 16-åring så visst finns det saker att förbättra.

"Edis – Ska man framhålla något särskilt så är det att han måste bli bättre och kvickare en mot en. Det är väl främst det, sedan så kommer givetvis de andra detaljerna också att utvecklas med tiden, förklarade Ulf Svensson.

Matchen då? Redan efter drygt fem minuters spel hade Jesper Olsson gjort 1-0 för Sverige. Framförda av matchens lirare, Robin Söder, kunde Sverige sedan spela ut och vinna med 6-0 över ett mycket svagt Lettland.

– Det är dock inget som ska förta vår insats. Jag är övertygad om att även ett bättre lag hade haft svårt för oss om man ser till hur bra vi spelade. Sedan är ju alltid prestationen viktigare än resultatet, sade förbundskaptenen Ulf Svensson.

Förutom sedvanlig träning så ska P91-landslaget imorgon även göra en utflykt till en krukmakare. Och på torsdag, med avspark klockan 13:00 i Höllviken, spelas den andra landskampen mot Lettland.

Matchen spelades 2 x 40 minuter

Sverige – Lettland 6-0 (3-0)

Arena: Ystads IP
Publik: 752
Domare: Denan Cisic, Värnamo, Mohammed Mehmet Culum, Malmö, Jonas Andersson, Malmö, Niklas Andersson, Malmö
Mål: 1-0 (6) Jesper Olsson, 2-0 (12) Robin Söder, 3-0 (32) Jesper Olsson, 4-0 (51) Robin Söder, 5-0 (66) Robin Eriksson, 6-0 (80+4) Philip Hellqvist
Varningar: Arturs Zjusins (Lettland)

SVERIGE (4-4-2)

Dejan Garaca

Albin Jansson
Tim Björkström
André Möllestam
Anton Lans

Edis Djugumovic
Jesper Olsson
Pontus Jansson
Alexander Kacaniklic

Robin Söder
Viktor Lundberg

Avbytare

Filip Stenström (Albin Jansson 62)
Niklas Johansson (Edis Djugumovic 62)
Robin Eriksson (Viktor Lundberg 63)
Kamal Mostafa (Alexander Kacaniklic 73)
Philip Hellqvist (Pontus Jansson 73)
Hamid Alamin
Viktor Noring (målvakt)