Hedersam MM-förlust för P91

Redan i den första omgången av Malmömästerskapet så blev IFK Malmös P91 utslaget efter att ha åkt på 1-5 (1-0) i baken. En förlust som dock var väntad då det var ett pojkallsvenskt lag, Rörsjöstadens IF, som stod för motståndet.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P91:

Det har blivit en liten klyscha, men vi straffas gång efter gång hårt av våra egna misstag. För bortsett från det gjorde vi faktiskt en riktigt bra match, hade till och med ledningen i paus med 1-0 som med litet flyt också kunde ha varit 2-0.

Efter en fläckfri första halvlek så började vi göra misstag efter pausvilan. Dessa misstag var heller inte Rörsjöstaden sena att utnyttja och i slutändan var deras seger faktiskt ganska så odiskutabel, de var helt enkelt starkare än vad vi var.

IFK Malmö – Rörsjöstadens IF 1-5 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Mål: 1-0 (28) Walid Shams
Varningar: Sebastian Cekic (IFK)

IFK MALMÖ (3-4-3)

Diyar Kermanj

Michael Lindén
Martin Sosa
Kevin Delgado

Danne Johansson
Victor Tegstam
Tobias Rosenlind
Walid Shams

Kenny Probert
Sebastian Cekic
Mateo Mandic

Avbytare

Max Rogersson (Sebastian Cekic 41)
Oscar Andersson (Kevin Delgado 55)
Dekan Hamatal (Mateo Mandic 62)
Aleksandar Milutinovic (Walid Shams 70)
Ahmed Zaghmouth (målvakt, Diyar Kermanj 71)