Djugumovic hade öppet mål

Underbart är kort sägs det. Och IFK Malmös Edis Djugumovic var ytterst nära att göra succé under sitt tolv minuter långa inhopp i veckans andra P91-landskamp mot Lettland där Sverige vann med 2-0 (2-0) inför 2662 åskådare på Höllvikens IP.

Med drygt fyra minuter kvar att spela så fick Edis Djugumovic halvlekens hetaste målchans. Anfallaren Viktor Lundberg frispelade IFK:aren som bara hade att lägga in bollen i öppet mål, men skottet smet istället strax utanför den vänstra stolpen.

– Det var oerhört nära så det var synd att han inte fick sätta den. Och även i övrigt så tycker jag att det var ett väldigt bra inhopp av Edis, sade förbundskaptenen Ulf Svensson, till ifkmalmo.com.

Själv retade sig Edis Djugumovic lite grann på att han inte tog chansen och blev 2000-talets förste gule målskytt i landslaget.

– Jag får givetvis inte missa en sådan chans, men blev överraskad och fick inte till något ordentligt avslut. Och att jag blev lite häpen berodde på att jag aldrig trodde att bollen skulle komma fram till mig, förklarade Edis Djugumovic.

Det är för det mesta på högerkanten eller centralt som Djugumovic håller till. Den här gången så fick han dock hoppa in till vänster på mittfältet efter att matchens lirare, IFK Göteborgs Kamal Mostafa, blivit skadad.

– Ovanan vid positionen löste han bra med sin fina teknik. Så även om han inte brukar spela till vänster så gick det faktiskt riktigt bra under den korta stunden som han spelade, berömde förbundskaptenen Ulf Svensson.

Matchen i tisdags vann Sverige med hela 6-0. Det blev inte mer än 2-0 på torsdagen, men det berodde inte enbart på att svenskarna gjorde en något sämre match. Lettland agerade betydligt mer defensivt och krympte ytorna genom att spela 4-5-1.

– Lettland hade ett mer kompakt försvar idag (läs torsdag) och det är inte lätt att möta ett lågt försvarsspel. Samtidigt hade vi inte ett lika bra passningsspel som senast, men jag är ändå fullt nöjd med vår prestation, sade Ulf Svensson.

I månadsskiftet juli-augusti så spelas Nordisk pojkturnering som i år avgörs i danska Vejle. Månaden senare är det dubbellandskamp borta mot Nordirland och i slutet av oktober väntar EM-kval i Tyskland.

Matchen spelades 2 x 40 minuter

Sverige – Lettland 2-0 (2-0)

Arena: Höllvikens IP
Publik: 2662
Domare: Andreas Ekberg, Lund, Mohammed Mehmet Culum, Malmö, André Ovenberger, Södra Sandby, Patrik Magnetorp, Lund
Mål: 1-0 (8) Kamal Mostafa, 2-0 (35) Robin Eriksson
Varningar: Robin Söder (Sverige), Dallakyan Georgijs, Valdes Kalva (Lettland)

SVERIGE (4-4-2)

Viktor Noring

Albin Jansson
Tim Björkström
Filip Stenström
André Möllestam

Niklas Johansson
Jesper Olsson
Philip Hellqvist
Kamal Mostafa

Hamid Alamin
Robin Eriksson

Avbytare

Anton Lans (Albin Jansson 24)
Pontus Jansson (Jesper Olsson 41)
Robin Söder (Hamid Alamin 54)
Viktor Lundberg (Robin Eriksson 62)
Edis Djugumovic (Kamal Mostafa 68)
Alexander Kacaniklic
Dejan Garaca (målvakt)