En månads vila för Brandgård

Den närmaste månaden får division 1-nykomlingen IFK Malmö klara sig utan 24-årige vänsterbacken Philip Brandgård. En bruten handled tvingade honom att gå av redan efter drygt tre minuters spel i bortamatchen mot Trollhättan.

– Det tar en månad att läka så innan dess kan jag inte spela. Sedan hänger det på om jag kan få något specialskydd. Går det att lösa så bör det därefter inte ta alltför lång tid innan jag är tillbaka, sade Philip Brandgård, till ifkmalmo.com.

Brandgård skulle bara gå för att hämta bollen till ett inkast då han fick en rejäl tackling. Evighetsmaskinen Brandgård föll handlöst till marken, fick hela kroppen över handen och fattade direkt att det inte stod rätt till.

– Jag hörde hur det knäckte till. Så onödigt för jag var avslappnad och bollen var redan över linjen. Killen hade alltså inte alls behövt satsa och sedan hade han inte ens hyfs att be om ursäkt för händelsen.

Efter händelsen så fick Brandgård åka till akuten. Men det dröjde 50 minuter innan ambulansen som skulle ta honom till regionsjukhuset i Uddevalla kom.

– De hade tydligen någon patient med hjärtinfarkt som behövde gå före. Så det var därför som han fick vänta lite längre tid än normalt, förklarade IFK Malmös massageterapeut Håkan Wängström.

På sjukhuset fick Philip Brandgård först smärtstillande i form av morfin. Efter det så röntgade man för att se skadans art, drog handleden rätt och gipsade den, innan man avslutade med en ny röntgen bara för att konstatera att allt låg på rätt plats.

– Så som det ser ut nu så blir det ingen operation och det är jag givetvis glad för. Jag ska bara dit imorgon (läs onsdag), lämna remiss och få en ny röntgentid om tio dagar. Är det positivt så lär jag väl vara tillbaka om en dryg månad, sade Philip Brandgård.