Allt gick emot IFK Malmö

Efter utskåpningen av Kristianstads FF hemma på Malmö IP så var division 1-nykomligen IFK Malmö tillbaka på ruta ett igen. 0-4 borta mot FC Trollhättan var inte något annat än ett bottennapp.

Redan på förhand var "gulingarna" övertygande om att det skulle bli en svår uppgift. 35 mils bussresa som uppladdning och dessutom ett revanschsuget Trollhättan som hade inlett med två raka förluster.

– Vi visste att det inte bara var att gå ut och ställa skorna, Det började också lovande, men när väl en sak hade gått emot oss så blev killarna ordentligt skärrade, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Med drygt tre minuter spelade fick vänsterbacken Philip Brandgård utgå med en bruten handled som han själv landade på. Han leddes sedan in i ett omklädningsrum där han togs omhand innan ambulansen anlände till Edsborgs IP.

Och det var bara början på det gula eländet.

 • 1-0 (21): Niclas Jeppsson i IFK Malmö-målet var på bollen, men kunde inte hålla yttermittfältaren Rikard Nilssons hårda skott som kom längst ute till vänster i straffområdet.
 • 2-0 (42):En total markeringsmiss av det gula försvaret. Martin Scherdin i Trollhättan som blev helt ren hade inga problem med att runda IFK-målvakten Niclas Jeppson och lägga in den i öppet mål.
 • 3-0 (45+1): En ny blunder av försvaret som inte alls verkade vara med på noterna. Den här gången slog Rikard Nilsson ett inlägg fram till Martin Scherdin som kunde nicka i mål vid bortre stolpen.
 • 4-0 (47): Ali Mohammadian drog på med vänstran i höjd med straffområdesgränsen. Och vilken träff han fick. Bollen gick över försvaret och letade sig rätt in i krysset.

  Sedan kom nästa skada i IFK Malmö. Martin Abrahamsson satte hårt till, fick själv gult kort och vred på kuppen till knäet. Lagkapten Abrahamsson fick bäras av planen på bår och det var slutspelat för hans del.

  Zoran Jovanovic var inte på samma fina spelhumör som mot Kristianstad. Och i den 69;e minuten yppade han några mindre väl valda ord till domaren Magnus Ahlsén som renderade i en grov utvisning som lär ge några matchers avstängning.

  Ytterligare en avstängning drabbade IFK Malmö. Blerim Mullici hade inte ens hunnit komma in på planen då han fick en varning, hans tredje totalt, i den 22:e minuten. För vad tänkte nog merparten av de 3495 åskådarna på läktaren.

  – Jag skojade bara med Robin Nilsson Bogdanovic och domaren uppfattade det som att jag hade hånat honom. Det var rent ut sagt löjligt av domaren att ta situationen på det sättet, förklarade Blerim Mullici.

  Det fanns inte många ljusglimtar. Fram till Brandgårds skada hade det sett bra ut, men då Srdjan Remetic hade kommit in på högerbacken och Ali Jasim flyttat över till vänster i den sjunde minuten, så fungerade inte mycket.

  Under drygt en kvart mellan Trollhättans 1-0 och 2-0-mål så skapade "di gule" några heta målchanser. Joakim Perssons skott från 30 meter touchade ribban och Jörgen Svenssons dito i burgaveln var det närmaste som bortalaget kom nätkänning.

  – Vi styrde ställde i det läget så därför kom deras 2-0-mål som en kalldusch för oss. Synd för då var vi verkligen på väg in i matchen, betonade IFK-tränaren Jonas Danielsson, som var ovanligt fåordig i sin analys.

  Vad var det som hände?

  – Ska jag vara riktigt ärlig så vet jag inte vad. Matchen blev snedvriden efter Brandgårds skada och vi hämtade väl aldrig oss riktigt efter den. Hans skada var definitivt ingen ursäkt till genomklappningen men väl en liten förklaring.

  Det gula försvaret läckte under stora delar av matchen och Trollhättan skapade en hel del chanser förutom målen.

  – Jag tycker att det såg ut som ett dragspel när Trollhättan tog sig genom. Det var långtifrån vårt vanliga, stabila försvar. Men förhoppningsvis var det bara en engångsföreteelse, avrundade Jonas Danielsson.

  På söndag spelar IFK Malmö sin nästa match i division 1 hemma mot Torslanda.

  Text: Michael Lindholm

  Hometeam: FC TROLLHÄTTAN
  Hometeam form: 4-4-2
  Awayteam: IFK MALMÖ
  Awayteam form: 4-4-2
  Scorehalf: 3-0
  Scorefull: 4-0
  Arena: Edsborgs IP
  Crowd: 3495
  Referee: Magnus Ahlsén, Linköping, Tobias Wärn, Motala, Peter Jaeger, Trollhättan
  Goal: 1-0 (21) Rikard Nilsson, 2-0 (42) Martin Scherdin, 3-0 (45+1) Martin Scherdin, 4-0 (47) Ali Mohammadian
  Homewarning: Rikard Nilsson, Sasa Dobric
  Home sent of: –
  Homempv: Martin Scherdin
  Awaympv: Magnus Bönnemark
  Hometeam Squad: Tobias Wennergren

  Petter Digneus
  Michael Johansson
  Fredrik Olsson
  Tobias Johansson

  Sasa Dobric
  Ali Mohammadian
  Rikard Kapella-Karlsson
  Rikard Nilsson

  Martin Scherdin
  Andreas Wiklund
  Hometeam Sub: Christian Falk (Rikard Kapella-Karlsson 67)
  Kemajl Avdiu (Rikard Nilsson 74)
  Leandre Ayewubo (Andreas Wiklund 80)
  Per Nylander
  Sevdaim Haira (målvakt)
  Awayteam Squad: Niclas Jeppson

  Ali Jasim
  Michal Aksamit
  Niklas Hansson
  Philip Brandgård

  Magnus Bönnemark
  Joakim Persson
  Zoran Jovanovic
  Martin Abrahamsson

  Jörgen Svensson
  Daniel Jovanovic
  Awayteam Sub: Srdjan Remetic (Philip Brandgård 7)
  Blerim Mullici (Martin Abrahamsson 54)
  Robin Nilsson Bogdanovic (Daniel Jovanovic 61)
  Ahmedin Sudic
  Magnus Ringdahl (målvakt)