Avspark: IFK Malmö – Torslanda IK

På söndag den 6 maj klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Torslanda IK i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Jimmie Hermansen, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Daniel Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, André Grabowski, Ali Jasim, Azeem Razwan, Ahmedin Sudic, Edin Cakovic, Srdjan Remetic.

Torslanda IK: Magnus Berglöf, Christopher Solberg – Dan Fransson, Joakim Viberg, Joakim Andersson, Jonatan Gerth, Mikael Bjärsmyr, Joakim Ahlgren, Fredrik Apell, Ehiorobo Prince Efe, Michell Hansson, Richard Pelzer, Hector Svensson, Tor Isaksson, Nicklas Asp, Henry Blake.

AKTUELLT

IFK Malmö: Fyra spelare som var med senast saknas i IFK Malmö. Blerim Mullici och Zoran Jovanovic är avstängda, medan Martin Abrahamsson (korsbandet+menisken) och Philip Brandgård (bruten handled) är långtidsskadade.

Och om man lägger till att Lirim Sali är fotskadad, samt att Karim El hage ännu inte är spelduglig efter sin korsbandsoperation, så saknas sex av truppens 23 spelare. Den ende som får stå utanför söndagens trupp är därför anfallaren Jeton Krasniqi.

Torslanda IK: Yttermittfältaren Calle Ekdahl fick syna det röda kortet i senaste matchen hemma mot Qviding FIF. Han är därmed avstängd mot IFK Malmö och ersätts i 16-mannatruppen av Joakim Viberg.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är andra som får kliva fram nu när vi har mycket skador och dessutom två avstängningar. Visst är det tråkigt, men det tillhör ju det här spelets regler.

Jämfört med matchen mot FC Trollhättan är det en del som behöver förbättras. Vi måste framförallt stå upp och börja smäll till i närkamperna, så vi inte viker ner oss igen och stundtals ser ut som ett juniorlag.

Under veckan har vi gnuggat lite till på försvarsspelet för åtta baklängesmål på tre matcher är inget som man direkt skryter med. En rimlig målsättning på hela serien bör trots allt ligga på 30 insläppta mål.

Jan-Erik Lien, tränare i Torslanda IK: Vi ska åka ner och göra vår match, sedan får vi se hur långt det räcker. Det är inga lätta matcher i den här serien, så vi har full respekt för IFK Malmö, som jag såg senast då de inte fick mycket att stämma.

För egen del är vi mycket nöjda hittills. Vi slog Visby Gute på ett övertygande sätt på bortaplan och vi fick oavgjort mot både Skövde och Qviding, som är tippade topplag. Vårt mål är annars först och främst att stanna kvar, men vi ska nog kunna oroa de flesta.

Jag räknar med att vi spelar en rak och kvick fotboll mot IFK Malmö. Framförallt lär vi vara lite snabbare än dem offensivt och förhoppningsvis ska det räcka för att kunna ta sig hela vägen igenom deras backlinje.