Utvisning blev dyrbar för U-laget

Så länge IFK Malmös U-lag var elva man på planen hade man full kontroll över måndagens match i reservlagsserien division 1 Elit mot Kristianstads FF. En utvisning efter dryga timmens spel blev dock kostsam för "di gule" som föll med 1-3 (1-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Ännu en gång så började vi lite småskakigt och det mycket beroende på det dåliga vädret. Efter tio minuter så kom vi dock tillbaka, kvitterade och ägde resten av den första halvleken efter att ha bjudit på en fin fotboll.

Egentligen borde vi också ha haft ledningen när vi gick in till halvtidsvilan. Det var några tveksamma offsideavblåsningar och dessutom hade vi ett mål inne som tyvärr felaktigt blev bortdömt för just offside.

Så länge det var elva mot elva så var vi överlägsna. Men i andra halvlek så började de pressa högre upp, vilket vi klarade av bra tills domaren upprörde våra spelare och Dzevad Nezirevic fick sitt andra gula kort i en situation där även en av deras borde ha fått rött.

Utvisningen förstörde matchen för det är givetvis svårt att kontrollera händelserna med en man mindre. Så jag väljer att inte kommentera vad som hände därefter utan konstaterar istället att det bara är att komma igen.

Jag tycker att hela laget definitivt gjorde sitt bästa trots förlusten. Vi leddes också ännu en gång av vår lagkapten, Alaa Baker, som verkligen har växt in i rollen och återigen skötte sin uppgift på ett alldeles utmärkt sätt.

Kristianstads FF – IFK Malmö 3-1 (1-1)

Arena: Vilans IP
Domare: Fredrik Swärd, Knislinge, Christian Falk, Kristianstad, Daniel Starnäs, Kristianstad
Mål: 1-1 (20) Edis Djugumovic
Varningar: Dzevad Nezirevic 2, Guner Alievski (IFK)
Utvisningar: Dzevad Nezirevic (IFK)