Ett chartrat plan för 19 personer ska ta division 1-klubben IFK Malmö till bortamatchen pÄ söndag mot Visby IF Gute. Det hade inte varit nÄgot underligt med det om det inte vore för att spelarna sjÀlva fick bekosta en del av resan.

Hela resan gÄr pÄ ungefÀr 56 000 kronor. För en liten förening som IFK Malmö Àr det mycket pengar och dÀrför har samtliga spelare i truppen sjÀlva fÄtt gÄ in med 500 kronor i bidrag, som har dragits pÄ lönen.

– Vi hade tyckt att det varit segt att Ă„ka tidigt och sedan sitta i en buss hela tiden. SĂ„ vi i laget valde sjĂ€lva att skjuta till lite pengar och flyga istĂ€llet, sĂ€ger nye lagkaptenen Niklas Hansson, till ifkmalmo.com.

Fakta/Resan till Visby

HĂ„lltider: Sturup – Visby: 13:30-14:35. Visby – Sturup: 19:00-20:05.
Flygplan: Swearingen Fairchild, Metro III. Ett tvÄmotorligt propellerplan med tryckkabin för maximalt 19 passagerare.
Flygtid: En timme och fem minuter.