Spelarna sponsrar resan till Visby

Ett chartrat plan för 19 personer ska ta division 1-klubben IFK Malmö till bortamatchen på söndag mot Visby IF Gute. Det hade inte varit något underligt med det om det inte vore för att spelarna själva fick bekosta en del av resan.

Hela resan går på ungefär 56 000 kronor. För en liten förening som IFK Malmö är det mycket pengar och därför har samtliga spelare i truppen själva fått gå in med 500 kronor i bidrag, som har dragits på lönen.

– Vi hade tyckt att det varit segt att åka tidigt och sedan sitta i en buss hela tiden. Så vi i laget valde själva att skjuta till lite pengar och flyga istället, säger nye lagkaptenen Niklas Hansson, till ifkmalmo.com.

Fakta/Resan till Visby

Hålltider: Sturup – Visby: 13:30-14:35. Visby – Sturup: 19:00-20:05.
Flygplan: Swearingen Fairchild, Metro III. Ett tvåmotorligt propellerplan med tryckkabin för maximalt 19 passagerare.
Flygtid: En timme och fem minuter.